Güncel
Giriş Tarihi : 09-02-2022 11:24   Güncelleme : 09-02-2022 11:37

Şensoy’ dan Eski Başkana Ahde Vefa

Gerze’ye 9 yıl hizmet etmiş olan ilçemizin başarılı Belediye Başkanlarından Recai Kuruoğlu, vefatının 14. yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Şensoy’ dan Eski Başkana Ahde Vefa

Eski Başkan Recai Kuruoğlu, vefatının 14’ üncü yıl dönümünde Belediye Başkanı Cevat Şensoy, oğlu Utku Kuruoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Öz, AK Parti Grubu Belediye Meclis Üyeleri ve çalışma arkadaşları tarafından mezarı başında dualarla anıldı.

Bizlerde bu vesileyle Gerze’ nin sesi Gazetesi adına rahmetli Belediye Başkanımız Recai Kuruoğlu ile ilgili şahit olduğumuz birkaç anekdotu paylaşmak istiyoruz:

Masasında her daim demokrasi kitapçığı bulunur ve ‘basın demokrasilerin en önemli ayağıdır’  derdi.

Bu anlamda her zaman, ötekileştirmeden, basının yanında olmuş ve halkın haber alma özgürlüğünün önünü açmış halkçı bir başkandı.

Benim için unutulmayacak diğer bir konu ise o dönem Çamlık Aile Çay Bahçesi tavrı hoş görülmeyen insanlar tarafından ihale üzerinden kiralanmış iken Recai Başkan masaya vurarak “istenmeyen bu gruplar oraya yerleşirse Gerzeliler çoluk çocuğuyla iskeleye inemez, Gerzeliler iskeleye inmeden duramaz” diyerek ihaleyi ne pahasına olursa olsun iptal etmişti.

İşte Recai Kuruoğlu, gözü kara, halkını seven, saygılı bir başkandı.

Bu vesileyle Başkanı Şensoy’ a Eski Belediye Başkanı Recai Kuruoğlu’ na gösterdiği ahde vefadan dolayı tebrik ediyoruz.

AdminAdmin