Güncel
Giriş Tarihi : 14-07-2017 13:10   Güncelleme : 14-07-2017 13:30

Seyyar Satıcılar Çoğaldı, Park Yeri Sorunu Arttı

Cuma günleri ilçemizde kurulan pazar yerinin haricinde, her yere tezgah açan seyyar satıcılardan ilçemiz vatandaşları şikayetçi

Seyyar Satıcılar Çoğaldı, Park Yeri Sorunu Arttı

Cuma günleri ilçemizde kurulan pazar yerinin haricinde, her yere tezgah açan seyyar satıcılardan ilçemiz vatandaşları şikayetçi. Park yeri bulamamaktan şikayet eden ilçemiz vatandaşları, araçlarının kasalarında veya seyyar tezgahlarda, park alanlarını işgal ederek satış yapanların park yeri sorununu iyice artırdığını belirtti.

 

Daha önceden de haberini yaptığımız park yeri sorunu, özellikle Cuma günleri ilçe merkezinde büyük bir sorun olmaya başladı. Yaz aylarının gelmesiyle yerli turistler tarafından tercih edilen ilçemizin yolları, kalabalık nüfusa dayanamadı. Yer yer trafik sıkışıklıklarının baş gösterdiği ilçemizde, vatandaşlar park alanlarını işgal eden seyyar satıcılardan ve dükkanlarının önüne duba koyan esnaflardan yakındı.

 

Hal böyle olunca, bir de Cuma günleri kurulan pazar yerinin haricinde her yere açılmaya başlayan ve her geçen gün çoğalan seyyar tezgahlar da park sorunu için bir tehdit olmaya başladı. Pazar yerinden çok panayır görüntüsü vermeye başlayan Gerze Pazarı için birçok vatandaş şikayetlerini dile getirmek üzere gazetemize ulaştı. Her gün geldikleri şehir merkezinde, Cuma günleri park yeri bulabilmek için 3-4 tur attıklarını söyleyen ilçemiz sakinleri, “park yeri bulmakta zaten zorlanıyoruz. Bir de bu seyyar satıcılar çıktı bu sene. Her tarafa yayılıyorlar” diyerek sitem ettiler. Park yerinde kümes hayvanlarının satışının yapıldığını söyleyen sürücüler, “biz bu arabaları park yerlerine park edemeyeceksek, nereye park edeceğiz?” diyerek yetkililerden çözüm bulunmasını istediler.

Erkan TaşErkan Taş