Güncel
Giriş Tarihi : 04-09-2017 11:55   Güncelleme : 04-09-2017 12:43

Seyyid Bilal Hazretlerinin kardeşi burada yatıyor

Gerze’nin Sarnıç Köyünün bir mahallesi olan Şıhlar köyünde Peygamber efendimizin torunu Seyyid Bilal Hazretlerinin kardeşinin türbesi var

Seyyid Bilal Hazretlerinin kardeşi burada yatıyor
 Gerze’nin Sarnıç Köyünün bir mahallesi olan Şıhlar köyünde Peygamber efendimizin torunu Seyyid Bilal Hazretlerinin kardeşinin türbesi var.

Pek çok Sinoplunun bilmediği bu türbe yüzyıllardır meraklıları tarafından biliniyor. Her sene Hıdrellez döneminde dua merasimleri ile hatırlatılan bu türbe halk arasında da ziyaretgah yeri olarak kabul ediliyor. Ayrıca türbenin altında çıkan su da mübarek ve şifalı kabul ediliyor.

Seyyid Bilal’in bir kardeşi de büyük caminin yanındaki türbede meftun bulunuyor. Fakat Bu konunun tarihçiler tarafında araştırılması ve gelecek döneme taşınması gerekiyor. Şu ana kadar çok fazla bir ilmi eser olmaması da konunun üzücü bir boyutu. Yine konu ile ilgili araştırılması gereken ve Seyyid Bilal Hazretlerine dayanan bir konu var ki; Bektaşağa’daki Arap köyü. Bektaşağa gibi Kafkasya’dan gelen nüfusun yoğun olduğu bir yerde eski bir ARAP adlı köyün varlığı hala bilinmiyor.
Kaynak Vitrin Haber

Seda ŞengülSeda Şengül