Güncel
Giriş Tarihi : 09-01-2018 11:36   Güncelleme : 09-01-2018 12:00

SGK İl Müdürü Uyardı; ''Hak kaybına uğramayın''

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sinop İl Müdürü Zafer Ali Ürkmez, Kamu ve belediyelerde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili başvuru sürecinin 11 Ocak tarihinde sona ereceğini söyledi. Ürkmez; “Bu tarih çok önemli. Eğer bu tarih kaçırılırsa, işçilerimiz hak kaybına uğrayacaklardır. 11 Ocak tarihinden sonra verilen belgeler işleme alınmayacak” dedi.

SGK İl Müdürü Uyardı; ''Hak kaybına uğramayın''

Kamu ve belediyelerde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili başvuru süreci devam ediyor. 11 Ocak’ta sona erecek başvuru süreci öncesinde Sinop ve ilçelerinde çalışan taşeron işçiler, gerekli evraklarını doldurarak kurumlarına müracaat ediyor.

Yeni düzenleme hakkında bilgi veren SGK Sinop İl Müdürü Zafer Ali Ürkmez, 90 gün içerisinde tamamlanması planlanan bu süreçte en önemli unsurun, başvuru tarihi olduğunu söyledi. Taşeron işçilerin, 11 Ocak 2018 tarihine kadar istihdam edilecekleri kurumlara başvuru yapmaları gerektiğini belirten SGK Sinop İl Müdürü Zafer Ali Ürkmez, bu tarihten sonra yapılan başvuruların kabul olmayacağını söyledi. Ürkmez; “Taşeron kadroda çalışan işçilerin daimi olarak devlette işçi olarak çalışmasına yönelik işlemlerin gerçekleştirilebilmesi bazı belgelere gereksinim duyulmakta. Bununla ilgili kurumumuzda hummalı bir çalışma yürütülmekte. Arkadaşlarımız, bu işlemleri gerçekleştirebilmek için akşam mesaiye kalıyorlar.  Bu KHK biliyorsunuz 24 Aralık 2017 tarihinde yayınlandı. Akabinde 1 Ocak 2018 tarihinde bunun tebliği yayınlandı. Tebliğde bu konu ile ilgili gerekli tüm şartlar belli. Burada önemli olan şey, başvuru süresi. Yani bu süreç 2 Ocak tarihinde başladı ve 11 Ocak tarihinde sona eriyor. Bu çok önemli bir süre. O anlamda diğer kamu kurum ve kuruluşlarını da bilgilendiriyoruz. Önemli olan başvuru dilekçelerinin teslimi. Bunun yanındaki diğer gerekli belgeleri sonrasındaki günlerde de teslim edebilirler.

Eğer bu 10 günlük süre kaçırılırsa, işçilerimiz hak kaybına uğrayacaklardır. 11 Ocak tarihinden sonra verilen belgeler işleme alınmayacak. Bunu engellemek adına hem biz Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü olarak hem de İş-Kur İl Müdürümüz Asaf Bey ile birlikte bilgilendirme çalışmaları yapmaktayız. Önümüzdeki süreçte inşallah tüm belediyelere gideceğiz. Bununla ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmaması adına elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Bildiğiniz gibi bu süreç, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başladı. Bununla ilgili gerek Başbakanımız, gerek Bakanımızın ve üst yöneticilerimizin günler süren ve tabiri caizse kılı kırk yaran bir çalışması neticesi bu KHK ortaya çıktı. Tabi bu KHK’da ayrıca özellikle 90 günlük süre içerisinde sıkıntı yaşanmaması için alınması gereken tüm tedbirler alındı” dedi.

TÜM HAKLAR KORUNACAK
Yeni düzenleme ile birlikte taşeron işçilerin mevcut haklarının korunacağının altını çizen SGK Sinop İl Müdürü Zafer Ali Ürkmez, bu anlamda çalışanların hiçbir kayıp yaşamayacaklarını ifade etti. Ürkmez; “Yeni düzenlemede çalışanlarımız, geçmişe dönük haklarını da kaybetmeyecek. Mevcut hakları ne ise onlar yeni statülerine aktarılacak. Hatta sendikal hakları dahi korundu. Tabi Nisan ayı itibariyle kadroya geçiş sonrasında, iş kollarına bağlı olarak istedikleri sendikaya tekrar geçiş yapabilecekler” diye konuştu.

HERKES KENDİ ALANINDA SINAVA TABİ TUTULACAK
Başvuru süreci sonrasında devam edecek olan kadroya geçiş aşamasında işçilerin sınava tabi tutulacağını kaydeden SGK Sinop İl Müdürü Zafer Ali Ürkmez, bu sınavda kişilerin mesleki alanlarda sorulara tabi tutulacağı ve sınav zorluk derecelerinin eğitim durumlarına göre belirleneceğini söyledi. Ürkmez; “Başvuruların ardından, bir "Tespit Komisyonu" kurulacak. Komisyon kesin listeleri belirledikten sonra sınav süreci başlayacak. Sınav, normalde 3 farklı şekilde gerçekleştirilebilecek. Bunlar; ya yazılı, ya sözlü, ya da uygulamalı olacak. Herkes kendi alanı ile ilgili sınava tabi tutulacak ve bu kişilere eğitim durumlarına göre soru hazırlanacak. Eğer alımda yazılı sınav yapılması şartı aranıyorsa kişiden en az 50 puan alma şartı istenecek. Bununla ilgili olarak merkezimizden talimat bekliyoruz” dedi. 

DETAYLI BİLGİ VE BAŞVURU DİLEKÇESİ BU SİTEDE
Taşeron işçilere kardı imkanı sağlayan bu uygulama ile ilgili detaylı bilgiye ve başvuru dilekçesine ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, www.altisveren.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini belirten SGK Sinop İl Müdürü Zafer Ali Ürkmez, kamu kurumlarında ve belediyelerde çalışan taşereon işçilerin vakit kaybetmeden bu formu doldurup kurumlarına teslim etmeleri gerektiğini söyledi. Ürkmez; “Bu alımlarla ilgili en geniş bilgiyi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, www.altisveren.gov.tr adı altında oluşturduğu internet sitesinde dileyen vatandaşlarımızın incelemesine sunmuştur. Burada, kamu kurumlarında çalışan taşeron işçiler, belediyelerde çalışan taşeron işçiler için başvuru formları bulunmakta. Bununla birlikte merak edilen tüm soruların cevapları yine bu sitede yer almakta. Ancak en önemli şey, kamu kurumlarında çalışan taşeron işçiler, belediyelerde çalışan taşeron işçiler için bulunan bu başvuru formlarının 10 günlük süre içerisinde verilmesi” diye konuştu.

Kaynak Vitrin Haber

Seda ŞengülSeda Şengül