Güncel
Giriş Tarihi : 13-10-2022 11:47   Güncelleme : 13-10-2022 11:58

SİNDEF Anaokulu, açılış için gün sayıyor

SİNDEF'in afet bölgesi Ayancık'ta yapımını gerçekleştirdiği 'Babaçay SİNDEF Anaokulu 15 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek törenle hizmete açılacak

SİNDEF Anaokulu, açılış için gün sayıyor

Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) tarafından Ayancık’ ta yapımı tamamlanan 160 öğrenci kapasiteli anaokulu Cumartesi günü düzenlenecek törenle hizmete açılıyor.

Sinop dışında yaşayan tüm Sinoplu iş insanlarının elbirliği ile bir yola çıktıklarını anlatan SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran o günleri anlatırken, “Afet günlerinde Sinoplular olarak hemen harekete geçtik ve köyde bir aşevi kurup, günlerce afetzedelere sıcak yemek dağıttık. Selde hayatını kaybeden bir çocuğun cenazesini görmek bizleri çok etkiledi. Bu izlenimlerimizi, memleketimizin ihtiyaçlarını SİNDEF Yönetim Kurulu’nda paylaşınca birlikten kuvvet doğar dedik ve kolları sıvadık” dedi.

Babaçay köyü’nde okul yaptırmak için yola çıkan SİNDEF yönetimine Ayancık Belediyesi’nin verdiği desteğin de önemine dikkat çeken Dalkıran, “Ayancık Belediyemizin tahsis ettiği arsa üzerine 23 Ekim 2021 tarihinde okul binasına yapımına başladık. Okulumuzu bir yıldan daha kısa sürede tamamladık. Maliyeti 5 milyon TL'yi bulan okul için gerekli paranın tamamını Sinoplu iş insanları ve hayırseverler karşıladı” bilgisini de paylaştı.

İstanbul’da Sinopluların güçlerini birleştirdiği yaklaşık 300 dernek, sinerjisini bu derneklerden alan başta SİNDEF ve SİYAD olmak üzere ilçe dernekleri federasyonları, iş insanları dernekleri ve bir de Sinop Eğitim Vakfı (SEV) bulunmaktadır. Hasan Dalkıran, bu federasyon,  dernek ve vakıfların güçleri yettiğince İstanbul’daki Sinoplular için çalıştığına işaret ederek, “ancak, ilk kez SİNDEF farklı bir şey yaptı ve elini taşın altına koydu. Bir sivil toplum kuruluşu olarak Sinop’ta kalıcı bir eser inşa etmeyi başardı. Dolayısıyla Sinop’a, çocuklarımıza, geleceğimize, memleketimize, en önemlisi de eğitim-öğretime cüzi de olsa bir katkıda bulunmuş olmayı başarmanın verdiği haklı gurur ve mutluluğu yaşıyoruz” diye konuştu. 

Hasan Dalkıran’ın öncülüğünde 2 katlı ve 10 derslikli yapılan SİNDEF Anaokulunda her sınıfa selde hayatını kaybeden 6 çocuğun, diğer sınıflara da annelerinin adının verileceğini belirten SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere, bütün siyasi parti liderlerini ve ilin mülki amirlerini davet ettiklerini söyledi.

Dalkıran ayrıca İstanbul ve diğer illerden yaklaşık 10 bin Sinoplu’nun açılışa katılmasını beklediklerini de ifade etti.

ANAOKULU AÇILIŞI ARDINDAN FESTİVALLER BAŞLAYACAK

15 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’te yapılacak açılış sonrasında Sinop ve Erfelek ilçesinde iki festival yapılacak. SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran, açılışın ardından aynı günün akşamı Sinop merkezde Balık Festivali yapılacağını, bir sonraki gün ise Erfelek ilçesinde Kestane Festivali’nin gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

AdminAdmin