Güncel
Giriş Tarihi : 09-12-2019 16:25   Güncelleme : 09-12-2019 16:53

Sinop Basını 2. İstişare Toplantısı Gerçekleşti

Sinop İl ve İlçelerinde faaliyet gösteren 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Üyesi gazete ve radyo sahipleri, hafta sonu Ayancık'ta düzenlenen 2. istişare toplantısı öncesi Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya ile bir araya geldi

Sinop Basını 2. İstişare Toplantısı Gerçekleşti

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan 12 gazete ve iki radyo imtiyaz sahipleri, Ayancık'ta ikincisini düzenledikleri istişare toplantısında, gündemde olan basının sorunları hakkında görüştü. Cemiyet üyeleri, toplantı öncesi Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya ile bir araya geldi.

BAŞKAN KAYA; "BASIN TOPLUMUN ORTAK SESİDİR"

22 Ekim 2019'da Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetine bağlı gazeteler, “Yerel Basına Sahip Çık” manşetiyle yayınladıkları ortak deklarasyonda, kapatılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarına dikkat çekmişti. Söz konusu deklarasyondan sonra basına desteğini net bir şekilde vurgulayan ve gösteren Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, toplantı öncesi gazetecilerle bir araya geldi. Basının yanında olunması gerektiğinin altını çizen Kaya; " Yerel basınımızın sıkıntılarını biliyoruz, her fırsatta dile getirdiğimiz gibi, şimdi de aynı duyguları dile getiriyorum. Basınımıza top yekün sahip çıkmalıyız. Basın toplumun ortak sesidir ve bu ortak sesin gür ve özgür çıkması için yanlarında olacağımızın bilinmesini istiyorum" Diye konuştu.

BAŞKAN DEMİREL; SESE KULAK VERMEK AYNI DUYGULARI TAŞIMAKTIR!

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ise; “Yerel Basına Sahip Çık” başlığı ile Sinop il ve ilçelerinde faaliyet gösteren on iki gazete üyelerimizle deklarasyon yayınlamış ve yerel ve ulusal anlamda basının sesini duyurmuştuk. Bu deklarasyondan sonra duyarsız kalmayan ve basının yanında olduğunu dile getiren, bu anlamda da gereğini yapan Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya'ya meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum. Akabinde, sesimize gönül veren tüm kişilere de hasseten teşekkür ediyorum." Diye konuştu. Konuşmalar sonrasında, Ayancık Belediyesinin faaliyetlerini kapsayan sinevizyon gösterisi izlenerek, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, Başkan Demirel'e Ayancık İlçesine özgü keten dokuma hediye ederken, Başkan Demirel ise, Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya'ya Plaket taktim etti.

ALTI MADDELİK GÜNDEM GÖRÜŞÜLDÜ!

Sinop basını, Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya ile bir araya geldikten sonra, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel başkanlığında gerçekleştirilen istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda, daha önce alınmış kararlar hakkında konuşulurken, Radyoların sorunları, haber hırsızlığı ve bu konuda alınacak önlemler, hukuk danışmanlığı hususunun da yer aldığı altı maddelik gündemden oluşan istişare toplantısını gerçekleştirdi.

Kaynak: Haber 57

AdminAdmin