Güncel
Giriş Tarihi : 10-01-2017 13:15   Güncelleme : 10-01-2017 15:49

“Sinop Basını Dik Durdu“

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Sinop İl Özel İdaresi Lokali’nde Sinop Valisi Hasan İpek’in verdiği resepsiyonla gerçekleştirildi

“Sinop Basını Dik Durdu“

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Sinop İl Özel İdaresi Lokali’nde Sinop Valisi Hasan İpek’in verdiği resepsiyonla gerçekleştirildi.

 

10 Ocak, Türkiye genelinde “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanırken, Sinop genelinde tüm gazetecilerin katıldığı bir resepsiyon gerçekleştirildi. Vali İpek’in daveti üzerine Sinop’un dört bir yanından gelen yerel gazeteciler yemekte buluştu.

 
"Olaylar etnik değildi"

Organizasyonun ev sahipliği yapan İpek, Durağan’da geçtiğimiz aylarda meydana gelen adi olay için “Sinop'taki gazetecilerin ne kadar duyarlı olduğunu, ülkenin huzur ve güvenliği için ne kadar önemli faaliyetler yaptığını gördüm” dedi. Bütün Dünya basının olayları tahrik etmek ve kışkırtmak için çalıştığını ifade eden İpek, Sinop basının olay sırasında dik durduğunu ve olayın etnik bir olay olmadığını tüm Türkiye’ye haykırdığını söyledi.

 

Vali İpek gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlarken, “ülke bütünlüğünün söz konusu olduğu yerde her şeyin teferruat olduğunu bilen Sinoplu değerli kardeşlerimizle birlikte olmaktan da gerçekten mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

Erkan TaşErkan Taş