Güncel
Giriş Tarihi : 23-10-2019 11:12

Sinop Basını Ulusalın Gündeminde!

Sinop basını ortak hareket etmenin en güzel örneklerinden birini gösterdi. İl ve ilçelerde yayın yapan 12 yerel gazete tek manşet ile okurlarının karşısına çıkarak yaşadıkları sorunları gündeme getirdi.

Sinop Basını Ulusalın Gündeminde!

Sinop’ta 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’ne üye 12 yerel gazete ortak hareketle yayınladıkları deklarasyon ile kurumlardaki yasal olmayan pazarlık ve doğrudan alım sorununu dile getirerek, ortak bir hareket ile bu usulsüz uygulamalara tepki gösterdi.


Sinop Merkez ve İlçelerde yayın yapmakta olan 12 yerel gazete, ‘Yerel Basınına Sahip Çık Sinop’ başlığı ortak bir deklarasyon yayınladı. Ayancık gazetesi, Ayancık Doğuş, Bizimkaradeniz, Boyabat sesi, Flaş haber, Gerzeninsesi, Haber57, Sinop Pusulası, Şehir Gazetesi, Türkeli’nin Sesi, Vitrinhaber ve Yankı gazetelerinin imza attığı ortak deklarasyon ulusal basının gündemine de oturmayı başardı.


SİNOP BASINININ TEPKİSİ İSMAİL KÜÇÜKKAYA İLE FOX TV’DE


12 gazetenin ortak bildirisi günün ilk saatlerinden itibaren tüm Türkiye’de ses getirmeye başladı. Ulusal kanalların içinde en çok izlenen sabah haberleri programları arasında yer alan ve Fox TV’de yayınlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programında, İsmail Küçükkaya, Sinop basınının bu ortak tepkisini haber bültenine taşıdı. Küçükkaya, aynı gün Avustralya’daki medyanın da benzer bir uygulama ile iktidarın medyaya yönelik baskılarını dile getirmek amacıyla ‘tek ses’ olduğunu örnek göstererek, Sinop basınının da aynı şekilde ‘tek ses’ haline geldiğini aktardı. Küçükkaya, Sinop basınının yayınladığı ortak bildiri ile ilgili olarak; “Bugün Türkiye’nin en kuzeyinden, Sinop. Sinop beklide Türkiye’nin en güzel kentidir. Mutlaka gidip görünüz. Ama bugün bu sesi duymanız gerekiyor. Bu sabah Sinop’taki bütün yerel gazeteler işte böyle çıktı. Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti ortak deklarasyonu. Bugün tepkiliyiz, kızgınız, üzgünüz. Ve diyoruz ki; Yerel Basınına Sahip Çık Sinop. Seni kör, sağır, dilsiz bırakmak isteyenlere karşı yerel gazetelerine, radyolarına, haber sitelerine sahip çık diyor. Ve devlet ihale yasasının delindiğini, haksızlık yapıldığını, yerel gazetelerin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını söylüyor bütün Sinop gazeteleri” ifadelerini kullandı.


TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK!


Sinop’taki 12 yerel gazetenin ortak deklarasyonu diğer illerde de ses getirdi. Aynı sorun ile karşı karşıya kalan 81 ildeki yerel gazeteler, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’nin öncülüğünde yayınlanan deklarasyona tam destek verdi. Çok sayıdaki Gazeteciler Cemiyeti ortak bildiri metnini isteyerek benzer yayın yapacakları duyuruldu. Kilis Basın Cemiyeti’ne üye bazı gazetelerin de yayınladığı deklarasyonu önümüzdeki günlerde 81 ildeki yerel gazetelerin de yayınlaması bekleniyor.


SOSYAL MEDYADA GÜNDEME OTURDU


Yerel gazetelerin bu ortak tepkisi sosyal medyadan da destek gördü. Sabah saatlerinden itibaren deklarasyonun sosyal medyada da yayınlanması ile çok sayıdaki STK, siyasiler ve vatandaşlar yerel gazetelerinin bu haklı isyanına destek vererek paylaşılan bildiriyi paylaştı.

AdminAdmin