Güncel
Giriş Tarihi : 27-08-2022 12:13   Güncelleme : 24-08-2023 13:10

Sinop Dayanışma Platformu 2. toplantısını yaptı

Sinop'ta Sivil Toplum Kuruluşları tarafından oluşturulan "Dayanışma Platformu" 2. toplantısını gerçekleştirdi

Sinop Dayanışma Platformu 2. toplantısını yaptı

Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesinde gerçekleştirilen toplantıya; Sinop İş İnsanları Derneği (SİNDER) Başkan’ı Yılmaz Öz, Sinop Mübadele ve Balkan Türkleri Derneği Başkanı Kenan Aral, Sinop Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ertan Gümüş, Sinop Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Alper Bayrak, Sinop İl ve İlçeleri Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Sinop Şube Başkanı ve Sinop Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Oğuzhan Okumuş, Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği ve Eğitim Programları Evrensel ve Kültürel Aktiviteler Derneği Başkanı İrem Ebru Kuru, Güç Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Arzu Dizdaroğlu, Sinop Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Berrin Gürleyen, Sinop Yardım Severler Derneği Başkanı Sevim Ünaldı ve Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi Başkanı Murat Karagülmez katılım sağladı.

Toplantı hakkında bilgi veren SİNDER Başkanı Yılmaz Öz, "Sinop'umuzun sorunlarını masaya yatırdık. STK Başkanlarıyla birlikte Sinop'un sorunlarını konuştuk. Başkanlarımız öncelikle kendi dernekleriyle ilgili bilgi verdi. Yapılan faaliyetler ve yapılacak faaliyetler başkanlar tarafından ele alındı. Bilhassa Sakatlar Derneğimizin sorunları üzerinde görüş alışverişinde bulunduk.

Şehir içindeki durakların engelli vatandaşlarımıza uygun olmadığını, engelli vatandaşlarımızın bineceği otobüsün olmadığı, dolmuşlarında engelli vatandaşlarımızın binmesi için uygun olmadığı ve en önemlisi üzülerek ifade ediyoruz ki dolmuşlara alınmadığını başkan Murat Karagülmez anlattı. Şunu unutmamalıyız ki hepimiz birer engelli adayıyız. Gelin engelleri birlikte aşalım” diye konuştu.

Yılmaz Öz, toplantıda sonuç olarak ilk olarak siyaset, ön yargı ve eşitsizlik olmadan tüm STK'ların birbirine güvenerek Sinop için birlikte çalışması kararı aldıklarını kaydetti. Yılmaz Öz; "İkinci olarak; çekinerek, tereddüt ederek, kim ne der? Ne söyler? Düşüncesi ile değil, Sinop için burada olacağız. Evet, Sinoplu STK'lar bir araya geldi. STK'ların görevi nedir? sorusuna cevabımız: Sinoplu STK'ler olarak seçtiklerimizi, kurum amirlerini, bir araya getirerek sorunları birlikte tartışmak ve çözümler aramak.

Örneğin; Sinop’un iskan ve imarının uzun süre kapalı kalmasından dolayı ve meydan projesi yapılırken ortaya çıkan sorunlarla alakalı neler yapılması tartışılabilir? ve çözümler önerebiliriz?

Daha sonraki toplantımıza sayın vali, sayın belediye başkanı başta olmak üzere; tüm siyasi partilerin başkanı ve Sinop milletvekillerini de toplantıya davet edilmesine karar verildi.

Sinop STK Dayanışma Platformu; ilimizin valisi, belediye başkanı, milletvekilleri ve tüm kurum amirleriyle işbirliği içinde sorunların çözülmesine yardımcı olmak, yapıcı olmak ve Sinop'umuza katkı sağlamak için çalışmalarımız devam edecektir" dedi. 

AdminAdmin