Güncel
Giriş Tarihi : 03-05-2018 11:14   Güncelleme : 03-05-2018 11:31

"Sinop Ekmeğini ve Suyunu Suriyelilerle Paylaşıyor"

Gerze'de toplanan yardımlar Suriye'ye ulaştırılmak üzere yola çıktı

"Sinop Ekmeğini ve Suyunu Suriyelilerle Paylaşıyor"

Türkiye Diyanet Vakfı Sinop şubesi tarafından organize edilen ve Gerze Müftülüğünce ilçemizde uygulamaya konulan "Sinop Ekmeğini ve Suyunu Suriyelilerle Paylaşıyor" adlı yardım kampanyası kapsamında Gerze'de toplanan yardımlar Suriye'ye ulaştırılmak üzere yola çıktı.

İlçemiz vatandaşları tarafından yapılan erzak ve gıda yardımları Yavuz Selim Camii'nde toplanarak 2 Mayıs Çarşamba günü akşam saatlerinde Gerze Müftülüğü personeli tarafından kamyona yüklendi.

İlçemiz Müftülüğü yetkilileri tarafından paylaşılan bilgiye göre, Gerze genelinde toplanan 11 Bin 218 TL'lik nakit para yardımı bunun dışında 35 çuval 50 kilogramlık un, 39 çuval 25 kilogramlık un, 10 koli erzak ve 10 erzak çuvalı toplandığı bilgisi paylaşıldı.

Müftülük personelince, Yavuz Selim Camii'nde bir araya toplanan yardımlar kamyona yüklenerek Sinop'a gönderildi. Tüm ilçeler ve Sinop merkezinde toplanan yardımlar gerçekleştirilen uğurlama töreni sonrasında ilk olarak Öncüpınar Kilis yardım kapısına gidecek. Buradan yeniden TIR’lara yüklenecek olan malzemeler, El-Bab, Cerablus, Afrin ve İdlib gibi Türkiye Diyanet Vakfının anlaştığı ve her gün 220 bin ekmeğin çıktığı fırınlara ulaştırılacak.

Seda ŞengülSeda Şengül