Güncel
Giriş Tarihi : 28-07-2020 16:21   Güncelleme : 28-07-2020 16:58

Sinop Genelinde Şimdiye Kadar 100 Km’lik Yol Asfaltlandı

Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, KÖYDES Projesi kapsamında merkez ve ilçelere bağlı köylerde şimdiye kadar 100 kilometre yolun tamamlanarak, hizmete sunulduğunu açıkladı

Sinop Genelinde Şimdiye Kadar 100 Km’lik Yol Asfaltlandı

Sinop İl Özel İdaresi tarafından merkez ve ilçelere bağlı köylerde vatandaşların konforlu ve kaliteli ulaşımla buluşması amacıyla başlatılan asfalt sezonu, tüm hızıyla devam ediyor.

Sezonun başladığı 30 Haziran 2020 tarihinden şimdiye kadar hummalı bir çalışma yürüten ve mesai gözetmeksizin çalışan Özel İdare ekipleri, 100 kilometrelik yolu asfaltlayarak hizmete açtılar.

İl Genelinde toplam 171 Personel, 125 Hizmet aracı ve iş makinasının görev yaptığı çalışmalarda, yıpranan ve ulaşımı zorlaştıran köy yolları yenilenerek hem vatandaşların güvenli yolculuk yapmaları sağlanırken hem de ulaşımdaki aksaklıkların önüne geçiliyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, Sinop’un tamamında asfaltlanmamış yol kalmayıncaya kadar çalışacaklarını vurguladı.

Çalışmalara hala aralıksız bir şekilde devam ettiklerini belirten Çınkıl, “Pandemi sürecine rağmen asfalt sezonu öncesi yaptığımız planlamaları ve belirlediğimiz hedefleri eksiksiz bir şekilde uygulamaya devam ediyoruz. 25 gün gibi kısa bir zaman diliminde 100 km’lik bir yolu asfaltlayarak hizmete sunduk. İnşallah Kurban Bayram için memleketlerine gidecek olan vatandaşlarımız, yeni köy yollarımız aracılığıyla çok daha konforlu ve güvenli bir seyahatin ardından aileleri ve sevdikleriyle kavuşacaklar. Sevenlerin güvenle kavuşması da bizim en büyük motivasyon kaynağımız” dedi.

Asfalt yapılacak yolların temel malzeme üretiminin de büyük oranda kendi konkasör tesislerinde ürettiklerini ifade eden Genel Sekreter Çınkıl, “Bütün amacımız hizmet verdiğimiz vatandaşlarımızın memnuniyetini ve kentimizin yaşam kalitesini daha üst noktalara çıkartmaktır. İnşallah kolay ve konforlu ulaşım hedefimiz en ücra köylerimize kadar uzanacak. Sinop ve ilçelerimizde asfaltlanmamış yol bırakmamak adına çalışmalarımızı artan bir tempoyla sürdüreceğiz” dedi.

Sinop her şeyin en iyisine layık, bizde Sinop’a layık olmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” diyen Genel Sekreter Çınkıl, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

KÖYDES Projesi kapsamında başlattığımız asfaltlama sezonumuzda, katkı ve destekleri için Sayın Valimize, Vali Yardımcılarımıza, İlçe Kaymakamlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanımıza ve tüm İl Genel Meclisi Üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süreçte mesai mefhumu gözetmeden, üstün bir gayretle çalışan, sıcak havaya rağmen aralıksız görev yapan makine ikmal ve bakımevlerimizde, asfaltlama ve yama ekiplerimizde bulunan tüm mesai arkadaşlarıma da yürekten şükranlarımı sunuyorum.”

AdminAdmin