Güncel
Giriş Tarihi : 14-07-2017 11:38   Güncelleme : 14-07-2017 12:07

“Sinop havalimanı yılda 2 buçuk milyon yolcuya hizmet verecek”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; “Sinop’a yakışır bir havalimanı terminali yapıyoruz. Bir önceki havalimanı terminalimiz 650 m2 idi. Bugün ise 12 bin 500 m2 kapalı alanı olan bir havalimanı terminali inşa ediyoruz. Bu havalimanı yılda 2 buçuk milyon yolcuya hizmet edebilecek kapasiteye sahip olacak” dedi.

“Sinop havalimanı yılda 2 buçuk milyon yolcuya hizmet verecek”
 Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan bakanlığı ile ilgili bir dizi etkinlik ve incelemelerde bulunmak üzere Sinop'a geldi.

Samsun’dan uçakla Sinop Havalimanına gelen Bakan Arslan’ı burada Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve protokol üyeleri karşıladı. İlk olarak yapımı devam eden Sinop Havalimanında incelemelerde bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi aldı. İnceleme sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Arslan, Sinop programı hakkında bilgiler verdi. Arslan; “Değerli arkadaşlar bugün Sinop’ta olmaktan, Sinoplu hemşerilerimizle bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Bugün gerek Sinop merkezde Valilik ve İl Başkanlığı ziyaretlerimiz, gerekse Ayancık ilçemizde 15 Temmuz şehidimizin kabrinin ziyareti ve şehidimizin ailesinin ziyareti çerçevesinde bir program yapacağız. Tabi bunların yanında bakanlığımızın bölgede yaptığı çalışmaları değerli Valimiz ve Milletvekilimiz ile hem yerinde inceleyeceğiz hem ihtiyaçları tekrar bir gözden geçireceğiz, yapmış olduklarımızı ve yapacaklarımızı istişare edeceğiz” dedi.

SİNOP MAHRUM KALDIĞI HİZMETLERE KAVUŞUYOR

Sinop’un 2002 yılı öncesinde ülkede yaşanan krizler nedeniyle birçok hizmetten mahrum kaldığını ifade eden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bu mahrumiyetlerden bir tanesi olan havacılık sektörü hizmetlerinden artık kolaylıkla faydalanabildiğini belirtti. Arslan; “Özellikle Sinoplulara, ülkemizin en kuzeyine hizmet eden Sinop Havalimanını yeni terminal binamızla inşa ediyoruz. Terminal binamız artık kabul aşamasına geldi. Onu da arkadaşlarımızla birlikte yerinde inceledik. Bu işlerin içinden gelen birisi olarak memnuniyetle söylemek isterim ki Sinop Havalimanı terminali çok güzel, çok şık ve bir o kadar da ferah. Çok güzel bir havalimanı terminali yapabilirsiniz ama yolcu terminale girdiği anda bir ferahlık hissediyorsa oradaki yolculuğu çok daha zevkli ve keyifli bir hale geliyor. Sinop Havalimanı da bu anlamda çok güzel bir şekilde Sinop’a yakışır bir havalimanı terminali oluyor. Bir önceki havalimanı terminalimiz 650 m2 idi. Bugün ise 12 bin 500 m2 kapalı alanı olan bir havalimanı terminalinden bahsediyoruz. Bu havalimanı yılda 2 buçuk milyon yolcuya hizmet edebilecek kapasiteye sahip olacak. Yine daha önce Sinop’ta bir havalimanı olmakla birlikte özellikle 2002 yılı öncesi ülkemizin yaşadığı krizler ve bu krizler sonucunda vatandaşların yaşadığı mağduriyetleri Sinop ili de yaşadı. Havacılık sektöründen mahrum kaldı. Fakat ben Sayın Başbakanımızın bakanlığı döneminde buraya kendisi ile gelmiştim. O zaman Sinop’a havalimanı yakışır, Sinopluların uçması gerekli demişlerdi. O anlamda havalimanında yenileme yapıldı ve hemşerilerimiz uçuyor” diye konuştu.

SİNOP HAVALİMANINA 60 MİLYON TL YATIRIM YAPILDI

İçerisinde teknik blok, kule, itfaiye, garaj gibi bölümleri bulunacak olan yeni havalimanının yapımında 60 Milyon TL’lik bir yatırım yapıldığını kaydeden Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, burada önemli olanın para değil hizmet olduğunu ve Sinop’un da bu hizmetten 2 buçuk ay gibi bir süre sonra faydalanmaya başlayacağını söyledi. Arslan; “Artık yılda 90 binin üzerinde Sinoplu hemşerimiz veya Sinop’un misafirleri bu havalimanını kullanıyor. Bu da bizim memnuniyetimiz. Ancak az önce de söylediğimiz gibi bu terminal yetmediği için Sinoplulara yakışır bir terminali inşallah bitiriyoruz. Terminalle birlikte Sinop’ta çok daha konforlu çok daha üst seviyede hizmet alınabilecek. Yeni terminalimiz Sinop’a hayırlı uğurlu olsun. Sadece havalimanı terminali değil, teknik blok, kule, itfaiye, garaj, tüm bunları üst üste koyarsak şuan sadece havalimanında 60 milyon TL’lik iş yapıyoruz. Bizim için para önemli değil, hizmet önemli. Bu anlamda yeni havalimanı terminalimiz inşallah yaklaşık 2 buçuk ay içerisinde bitecek ve o zaman da birlikte olacağız. Bu hizmetin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

YETERLİ TALEP OLURSA YURT DIŞI UÇUŞLARI DA BAŞLAR

 Uluslar arası uçuşlara da müsait olacak olan yeni Havalimanında yeterli talep olması durumunda havayolu şirketlerinin Sinop’tan dış ülkelere uçuş hizmeti verebileceğini sözlerine ekleyen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, gerekli şartların tamamlanması halinde Sinop’tan yurt dışı uçuşların gerçekleştirilebilmesi için kendilerinin de gereken ne varsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Arslan; “Havacılık sektöründe önemli olan hizmet verebilmektir. Biz burada yurt içine de yurt dışına da hizmet verebilecek kapasitede bir terminali bitiriyoruz. Burada yurt için gelen ve giden yurt dışı gelen ve giden yolcularımız için gerekli tüm tertibatlarımız var. Bizde bu tertibatlara uygun hizmet vereceğiz. Ancak, tabi yurt dışına uçuş istiyoruz demek yetmiyor. İnsanlarımızın yurt dışına uçak dolduracak kadar talepte bulunması lazım ki havayolu şirketleri de gelsin uçak koysunlar. Yapılan fizibiliteler inşallah yeteri kadar sayı verir, bizlerde havayolu şirketlerini zorlarız, gelin burada uçun deriz” diye konuştu. Açıklamalarının ardından Sinop Üniversitesi kampüsü köprülü kavşağında incelemelerde bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, daha sonra geçtiğimiz kış aylarında büyük bir heyelana maruz kalarak uzun süre kapalı kalan Ayancık-Sinop arasındaki yolda incelemelerde bulundu. Bakan Arslan ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Ankara Beştepe TOBB Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ömer Can Açıkgöz’ün Ayancık’taki kabrini ziyaret etti, Açıkgöz’ün ailesi ile bir araya geldi. Ayancık ziyareti sonrasında yeniden Sinop’a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sinop Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaretlerinin ardından Sinop’tan ayrıldı. 

Kaynak Vitrin Haber



Seda ŞengülSeda Şengül