Güncel
Giriş Tarihi : 31-03-2021 15:39   Güncelleme : 31-03-2021 16:19

Sinop İl Özel İdaresi Kiracılarına Müjde

Genel Sekreter Yahya Çınkıl başkanlığında yapılan Encümen Toplantısı’nda Özel İdare kiracısı olan esnafa yönelik iki önemli karar alındı

Sinop İl Özel İdaresi Kiracılarına Müjde

Sinop İl Özel İdaresi 31. 03. 2021 tarihinde yapılan Encümen Toplantısı’nda kiracısı olan esnafı sevindirecek iki önemli karar alındı.

İl Özel İdare kiracısı olup, koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerini durduran esnaftan 23.12.2020 tarihli Encümen toplantısında 3 ay boyunca kira alınmaması ve salgın sürecine bağlı olarak faaliyetlerinde azalma meydana gelen işletmelerinse 3 aylık kiralarında yüzde 50 oranında indirim yapılması kararı yeniden değerlendirilerek önümüzdeki Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayacak şekilde 3 ay daha uzatıldı.

Koronavirüsten etkilenen esnafa nefes aldıracak bu önemli karar, İl Encümen Toplantısında kabul edilerek yürürlüğe girdi. Söz konusu karardan, hangi işi yaptığına bakılmaksızın tüm Özel İdare kiracısı olan esnafların faydalanacağı belirtildi.

BU ZOR SÜREÇTE ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ!

Sinop İl Özel İdaresi olarak kiracısının her zaman yanında olduklarını söyleyen Genel Sekreter Çınkıl , “Bu zor süreçte bizler esnafımızla kader birliği yaparak onların sıkıntılarını paylaşmaya devam ediyoruz. İl Encümen Toplantımızda alınan kararla, faaliyetlerine ara veren esnafımızdan daha önce olduğu gibi önümüzdeki 3 ay boyunca kira almayacağız.

 Yine pandemiden ekonomik olarak etkilenerek faaliyetlerinde azalma meydana gelen tüm kiracılarımızın kira ücretlerinde de yine 3 ay boyunca yüzde 50 oranında indirim uygulayacağız.

Sinop’umuzu hep birlikte kırmızı bölgeden mavi bölgeye döndürmek için harekete geçtiğimiz bu zor günleri de inşallah birlikte aşacağız. Aldığımız kararların esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, sürece öncülük eden Sinop Valimiz Sayın Erol Karaömeroğlu’na ve karara destek veren encümen üyelerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

AdminAdmin