Güncel
Giriş Tarihi : 07-01-2023 13:18   Güncelleme : 07-01-2023 13:22

SİNOP İL ÖZEL İDARESİ’NDE AKARYAKIT OTOMASYON SİSTEMİ KURULDU

Sinop İl Özel İdaresine bağlı Merkez ve 8 İlçe Şantiyelerinde bulunan akaryakıt istasyonlarında, akaryakıt dağıtım tankeri ile tüm araç ve iş makinelerinde araç tanıma sistemi olan Akaryakıt Otomasyon Sistemi kuruldu

SİNOP İL ÖZEL İDARESİ’NDE AKARYAKIT OTOMASYON SİSTEMİ KURULDU

İl Özel İdaresi’nce faaliyete geçirilen otomasyon sistemleri ile teknolojik çözümler sunulmaya devam ediliyor.

Sinop İl Özel İdaresi, Otomasyon’un pompa, tank ve tanker otomasyon sistemi, taşıt tanıma sistemi ve online merkezi yönetim sistemi ile yakıt tasarrufu sağlamada önemli bir adım attı. Kurulan bu sistemlerle akaryakıt işlemleri kayıt altına alınırken tüm akaryakıt işlemlerine anlık erişim imkanı sağlanmış oldu. Kayıp-kaçak önlemede en etkin ve en teknolojik sistem olan Akaryakıt Otomasyon sistemleri sayesinde İl Özel İdaresi akaryakıt giderleri üzerinde %100 kontrol ve tasarruf sağlama imkanı elde etti.

%100 KONTROL, TASARRUF VE GÜVENLİK

Sistem kurulumunu yerinde inceleyen Genel Sekreter Yahya Çınkıl, Yakıt ikmali yapan istasyonlarımızda ve araçlarımızda anlık olarak raporlama, durum bildirimi ve veri takip sistemlerini barındıran otomasyon sistemimizi aktif hale getirdik.

Daha öncesinde mekanik olan akaryakıt pompalarımızı Otomasyona uyumlu dijital pompalarla güncelledik. Bu sayede Merkez ve İlçelerde yer alan istasyonlarımızda akaryakıt ikmalleri anlık olarak izlenebilmekte ve raporlanmaktadır. Otomasyon sisteminde önce pompacının kartını okutması ardından sistemin taşıtı tanıması ve akaryakıt alacak kişinin kendine ait kartı okutarak akaryakıt ikmalini yapmasıyla işlem tamamlanacak olup veriler anlık olarak İlçelerimizde yer alan Akaryakıt yönetim sistemine ve Merkezi Akaryakıt yönetim sistemine aktarılacaktır. Mevcut akaryakıt ikmalinde istenildiği takdirde pompacıya gerek kalmadan şoför ve araç tanıma sistemi kullanılarak yakıt ikmali de yapılabilecektir.

İstasyonlarımızda yer alan akaryakıt tanklarımız da Otomasyona uygun hale getirilmiştir. Merkez ve İlçelerde yer alan istasyonlarımızda bulunan yer altı ve yerüstü akaryakıt tanklarımızda dijital kontroller yapılarak kayıp kaçak olabilecek unsurlar ortadan kaldırılmıştır. Akaryakıt miktarındaki artış ve azalışlar ile zaman içerisinde tank yüzeylerinde deformasyonlar sonucu oluşabilecek su sızmaları vb durumlar da raporlanmakta ve Merkezi Akaryakıt yönetim sistemine anlık olarak aktarılmaktadır.” dedi.

Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yahya Çınkıl ayrıca, “Arazi ortamında yakıt transferi yapan akaryakıt dağıtım aracımız da Otomasyona uyumlu hale getirilerek anlık yakıt ikmali raporlanır ve izlenir hale getirilmiştir, arazi ortamında iş makinelerimize verilen akaryakıta ait miktar ve bilgiler internet ağının çektiği anda Merkezi Akaryakıt yönetim sistemine anlık olarak aktarılmaktadır.

Ayrıca afet ve acil durumlarda kullanılmak üzere 1 adet seyyar yer üstü akaryakıt tankımız da Akaryakıt Otomasyon sistemi ve dijital pompa kurularak aktif hale getirilmiştir. Bununla birlikte şantiyelerimizin ve yakıt ikmal noktalarımızın 7/24 güvenlik kameraları ile takip sistemleri de güncellenmiştir.

İdaremize kurulan Akaryakıt Otomasyan Sistemi ile akaryakıt sistemimizde güvenlik ve tasarruf sağlanması hedeflenerek insan gücünü teknoloji ile birleştirilerek kamu kaynaklarının etkin ve faydalı hizmetlere kullanılması için var olan tecrübemizle birlikte aktif olarak çalışılmaktadır” ifadelerine yer verdi. 

AdminAdmin