Güncel
Giriş Tarihi : 03-03-2016 16:54   Güncelleme : 03-03-2016 16:37

Sinop IPARD Kapsamına Alındı

Kırsal kalkınma desteklerinin 81 ile yaygınlaştırılmasını sağlamaya yönelik program hazırlanacak

Sinop IPARD Kapsamına Alındı
 AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop’un IPARD kapsamına alınmasıyla ilgili açıklamada bulundu.


64. Hükümet Eylem Planında yer alan “Kırsal kalkınma desteklerinin 81 ile yaygınlaştırılmasını sağlamaya yönelik program hazırlanacak” eylemi çerçevesinde IPARD kapsamında yer almayan Sinop’un da bu kapsama alınması kararlaştırılmıştır. 64. Hükümet Eylem Planı çalışmaları çerçevesinde Sinop’un IPARD kapsamında alınması ve Sinop İl Koordinatörlüğünün kurulması çalışmalarına başlanmıştır. Çalışmaların 26 Mart 2016 tarihine kadar tamamlanması öngörülmektedir. Nüfusunun %45’inin köylerde yaşadığı ilimiz için IPARD uzun süredir gündemimizi meşgul ediyordu. Sinop’umuzun kırsal kalkınmasına büyük katkılarının olacağını değerlendirdiğimiz bu çalışmanın, değerli Sinoplu hemşerilerimize hayırlı olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.

IPARD Nedir?

IPARD Avrupa Birliği’nin Ortak Tarım Politikası, Kırsal Kalkınma Politikası ve ilgili politikaların uygulanması ve yönetimi için uyum hazırlıklarını ve bu kapsamda politikaların geliştirilmesini desteklemektedir.

IPARD kapsamında gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyette bulunan üreticiler veya bu sektörlerde yatırım yapmak isteyen girişimciler ile kırsal alanda belirli yerel ürünlerin üretimi, kırsal turizm, kültür balıkçılığı gibi çeşitli alanlarda yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımıza yatırımları için değişen oranlarda hibe desteği verilmektedir. Yeni dönemde yerel eylem girişimleri ve çevre dostu tedbirlerde desteklenecektir.

Seda ŞengülSeda Şengül