Güncel
Giriş Tarihi : 08-09-2016 11:44   Güncelleme : 08-09-2016 11:46

Sinop Kızılay'dan Kurban Çağrısı

Türkiye Kızılay Derneği Sinop Şubesi Başkan Vekili Yakup Üçüncüoğlu, Türk Kızılay’ının geçmiş yıllarda olduğu gibi 2016 yılında da kurban kampanyası düzenlediğini söyledi. Üçüncüoğlu açıklamasında, vatandaşların kurban vecibelerini yerine getirmek amacıyla bu yıl ‘Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün’ sloganıyla düzenlenen kampanyaya Sinopluların desteğini istedi.

Sinop Kızılay'dan Kurban Çağrısı
 Yurtiçi kesimlerinden elde edilecek etlerin tamamının önceki yıllarda olduğu gibi konserve yaptırılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara Kızılay şubeleri aracılığıyla dağıtılacağını, yurt dışı kesim ve dağıtımlarının da Kızılay ekiplerince yapılacağını vurgulayan Yakup Üçüncüoğlu, Türk Kızılay’ı 2016 yılı Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası’nın 11 Eylül 2016 Arife günü son bulacağını dile getirdi. 

Üçüncüoğlu; “Vatandaşlarımız kurban bağışlarını, Kızılay’ın internet sayfası üzerinden 'Vekâleten Kurban' menülerini kullanarak elektronik işlemle,168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından telefonla, tüm bankalarda bulunan Kızılay bağış hesaplarıyla, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Kızılay Posta Çeki hesabı ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden doğrudan yapabilirler" dedi. YURT İÇİ 740 TL, YURT DIŞI 475 TL 2016 yılı kurbanlık fiyatlarının kurum bünyesinde belirlendiğini belirten Yakup Üçüncüoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yurt içinden kurban bağışı yapmak isteyen bağışçılarımız 740 TL, yurt dışından kurban bağışı yapmak isteyen bağışçılarımız da 475 TL bağış yaptığı takdirde kurban kesimlerini sağlıyoruz. İnternet ortamından bağış yapmak isteyen bağışçılarımıza kredi kartına 4 taksit imkanından yararlanabiliyor. Belirtilen Hesap numaralarına bağış miktarı yatırılarak ya da direk olarak Türk Kızılay’ı şubelerine gelerek kurban bağışlarınızı yapabilirsiniz. Yurt içi bağışçılarımıza da 1 adet konserve vereceğiz. Bayram bereketini yardımseverler vatandaşlarımızla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı buluşturmak için tüm vatandaşlarımızı Türk Kızılay’ı şubelerimize bekliyoruz.” HER ŞEY USULLERE UYGUN Kurbanlıkların İslami şartlara uygun olarak kesildiğini ifade eden Yakup Üçüncüoğlu, “Vekaletinizle amacına ve kuralına uygun olarak kesilen kurbanınız, kavurma olarak konservelere dolsun, bütün yıl ihtiyaç sahiplerine ulaşsın” diye konuştu. Tüm Kurbanlıkların veteriner kontrolünden geçirildiğini kaydeden Türkiye Kızılay Derneği Sinop Şubesi Başkan Vekili Yakup Üçüncüoğlu, “Büyükbaş kurbanların etleri Et ve Süt Kurumu işbirliğiyle konserveleniyor. Tüm yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofrasında yer alıyor. Kızılay’ın yardım kampanyası ile tüm yıl yardımseverlerden gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan konservelerle, bayramın bereketi yıl boyu sürüyor” açıklamasını yaptı.

Kaynak Vitrin Haber

Seda ŞengülSeda Şengül