Güncel
Giriş Tarihi : 22-01-2021 14:10   Güncelleme : 22-01-2021 14:24

Sinop Orman Bölge Müdürlüğü Yeniden Kuruluyor

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Orman İşletme Müdürlüğünün Bölge Müdürlüğüne dönüştürüldüğünü açıkladı

Sinop Orman Bölge Müdürlüğü Yeniden Kuruluyor

1939 senesinde merkezi Sinop olmak üzere faaliyete geçen; bünyesinde Ahmetyeri, Bektaşağa, Dıranas, Erfelek, İnceburun, Ozandağı, Sinop ve Soğuksu olmak üzere 8 Orman İşletme Şefliği ile 1 adet Fidanlık Şefliği (Bektaşağa Fidanlık) 1 adet Kadastro Mülkiyet Şefliği ve 1 adet de Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği barındıran Sinop Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğüne dönüştürüldü.

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetinde Sinop basını ile bir araya gelen Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve İl Başkanı Uğur Giresun, müjdeyi birlikte verdi.

“Sinop hepimizin şehri, biz bu şehre ve bu şehrin insanına hizmet etmeyi her zaman siyaset üstü bir onur kaynağı olarak gördük” diyerek Sinoplulara seslenen Maviş, “Yalnızca böyle görmekle kalmadık, ben ve beraber siyaset yaptığımız arkadaşlarımız göreve geldiğimizden bu yana kişisel yaşamımızı bir kenara bırakıp tüm enerjimizi gönül rızamızla bu şehre hizmet etmeye adadık. Bu durumdan hiçbir şikâyetimiz yok.

Bu çabalarımızın bir semeresini daha elde etme sevincini burada sizlerle paylaşıyoruz. Biz bu şehri kendimize emanet olarak görüyoruz; Seyit Bilal’in, Gazi Çelebi’nin, Gazi Tayboğa’nın, Sarı Saltuk’un, Milli mücadele kahramanlarının bize emaneti olarak görüyoruz.

Biz siyaseti Allah’ın rızasını kazanmak ve milletin duasını almak için yapıyoruz. Biliyoruz ve inanıyoruz ki milletin en hayırlısı millete hizmet edendir.

Sinop için çok kıymet verdiğimiz bir meseleyi çözmüş olarak İl Başkanımızla birlikte sizlerin huzurundayız. Bu hayırlı haberi sizlerle paylaşmak için buradayız. Uzun süren diplomasi çabanın ardından dün, Ak Parti İl Başkanları toplantısında İl Başkanımızın gündeme getirmesi ve Cumhurbaşkanımızın gündeme gelen konuyla ilgili verdiği talimatla Sinop’ta Orman Bölge Müdürlüğünün yeniden açılma kararı verilmiş oldu.

Bu kararın alınmasında Orman Bakanımız Bekir Karacabey’e, bir önceki Orman Bakan Yardımcımız Mustafa Aksu’ya ve şuan Orman Bakan Yardımcımız Fatih Metin‘e, tercihini Sinop’tan yana kullanan Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye yürekten teşekkür ediyorum.

Sinop bir orman kenti. Orman kentinin 471 köyünün 464 köyü de orman köyü. Bu açıdan bakıldığında Sinop’a çok önemli bir katma değer sağlayacak. Sinop’ta üretilen orman emvalinden elde edilen kâr Sinop’ta kalacak.

Sinop’umuzda Orman Bölge Müdürlüğünün kurulmasıyla beraber sahada çok daha güçlü bir ivme kazanıldı. 2011 yılında Sinop Orman Bölge Müdürlüğünü kaybetmiştik. O günden sonra Sinop’un tekrar Orman Bölge Müdürlüğüne dönüştürülmesi ile ilgili çok talep gelmişti.

İlimiz için bir ve beraber olursak, ilin yöneticileri, siyasileri, milletvekilleri, seçilmişleri bir ve beraber olursa orada bereket vardır. Çok güzel yol arkadaşlarımız var. İl Başkanımız, Merkez İlçe Başkanımız, İl Genel Meclis Başkanımız, Valimiz, tüm teşkilatımız ayrıca aynı siyasi partiden olmadığımız halde gönlü Sinop’la çarpan ve bizimle her hususu paylaşan diğer siyasi parti mensuplarıyla birlikte Sinop’ a güzel hizmetler yapıyoruz. Ben bu vesileyle Orman Bölge Müdürlüğümüzün yeniden hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Nazım Maviş’ten sonra söz alan İl Başkanı Uğur Giresun ise Sinop ve ilçeleri için ne yapılabilir düşüncesiyle zaman zaman Sivil Toplum Örgütleri, gazeteciler ile bir araya gelindiğini taleplerin Sinop Valisi ile değerlendirildiğini ve bakanlıklar nezdinde gerekli görüşmelerin yapıldığını ifade etti.

Giresun, “Dün itibariyle 29. Orman Bölge Müdürlüğü Sinop’a kuruldu. Sinop için katkılarını önümüzde ki günlerde göreceğiz. Sinop’un kendi makine parkıyla birçok orman yolunun açılmasına vesile olunacak.

Bu konuda emeği geçen Valimize, Vekilimize ve Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim tüm siyasi partilerimizle birlikte Sinop’un sorunlarına asılmamız lazım. Bu şehirde yaşıyoruz, tüm teşkilatımla birlikte bu şehir için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.

Köylerde kırsal kalkınmaya daha fazla ağırlık verip, köylerimiz için daha yeni projeler yapacağız. Organize Sanayimizi güçlendireceğiz, daha güzel projeler hayata geçirmek için uğraşacağız. Bu şehir her şeye layık ve her şeye değer” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Program, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel’in günün anısına, Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve İl Başkanı Uğur Giresun’a tarihi surlar ve denizin bir arada olduğu fotoğrafı sunmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafını ile sonlandı.

AdminAdmin