Güncel
Giriş Tarihi : 08-02-2022 16:59   Güncelleme : 08-02-2022 17:06

Sinop’ ta sağlık çalışanlarından 1 günlük grev

Sağlık çalışanları grevde: “Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz”

Sinop’ ta sağlık çalışanlarından 1 günlük grev

Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) başlattığı ve sağlık meslek örgütlerinin desteklediği eylemler çerçevesinde, sağlık çalışanları bugün tüm Türkiye’de bir günlük grev gerçekleştiriyor. Bu kapsamda da Sinop ve ilçelerinde de sağlık çalışanları 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) 81 ilde aldığı grev kararının ardından 1 günlük iş bırakma eylemi yaparak, çalışma şartlarının iyileştirilmesini talep etti. Sinop’ ta da sağlık çalışanları Sinop Atatürk Devlet Hastanesi önünde toplandı. Türk Tabipler Birliği üyeleri ve ilgili sendika temsilcileri basın açıklaması düzenlediler.

“Haklarımızı alana kadar eylemlerimize devam edeceğimizi bildiriyoruz. Yıllarca hastane kuyruklarını kaldırdık diye siyasi propaganda yapanlar, şimdilerde günlerce, haftalarca hastanelerden randevu bile alınamaması ile ilgili sessiz kalmaktadırlar. İktidarın medarı iftiharı sağlık reformu, tam anlamıyla iflas etmiş, sağlık bakanı dâhil hiçbir iktidar mensubu bu konuyu ağzına dahi almamaktadır. Çöken sağlık sisteminde en çok ezilenler ise biz hekimler olduk. 20 yıldır uygulanan sağlık reformu sonrasında sağlıkta şiddet artık günlük yaşamımızın bir parçası oldu. Kamu veya özel fark etmeksizin hastaneler, aile sağlığı merkezleri, toplum sağlığı merkezleri, aciller, poliklinikler, servisler, ameliyathane önleri birer şiddet mekânına dönüştü. Her gün saldırıya uğruyor, darp ediliyor, yaralanıyor, öldürülüyoruz.

Hayat pahalılığı, enflasyon, işsizlik, zamlar ve Türk Lirasının değer kaybı olarak ödüyor. Elektrik, doğal gaz, akaryakıt, bütün ihtiyaç maddelerine gelen zamlar emeğiyle geçinen toplumun tüm kesimleri gibi bizlerin de alım gücünü sürekli düşürüyor, ay sonunu zor getiriyoruz. Her geçen gün daha yoksullaşıyor, daha çok borçlanıyor, yaşamakta zorlanıyoruz.   

Ocak ayının 2’ inci haftasında yeni bir düzenlemeye gidileceğinin sözü verildi, yine tutulmadı, tutulmuyor. Peki, susacak mıyız? Bizi oyalamalarına izin verecek miyiz? Emeğimizin, mesleğimizin karşılığını istemekten vazgeçecek miyiz? Hayır, vazgeçmiyoruz. Oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz diyerek, emeğimize, geleceğimize sahip çıkmaya devam ediyoruz”

Bu 1 günlük iş bırakma eyleminde acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastaları, Covid-19 hastaları ve Covid-19 şüphesiyle sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurular geri çevrilmedi, poliklinik ve klinik tedavilerine devam edildi.

AdminAdmin