Güncel
Giriş Tarihi : 16-07-2016 20:23   Güncelleme : 16-07-2016 20:28

Sinop Üniversitesi İlahiyat ve İslâmi İlimler Fakülte Dekanlarından Açıklama

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve İlahiyat ve İslâmi İlimler Fakülte Dekanlarından Darbe Girişimi ile alakalı bir açıklama geldi

Sinop Üniversitesi İlahiyat ve İslâmi İlimler Fakülte Dekanlarından Açıklama

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve İlahiyat ve İslâmi İlimler Fakülte Dekanları yayınladıkları bildiri ile darbe girişimini telin etti.
İşte o açıklama;

15 Temmuz 2016 Cuma gecesi Milletimizin vergileriyle alıp kendilerine emanet ettiği tank, jet ve silahları Aziz Milletimizin harim-i ismetine, iradesinin tecelligâhı Meclisine ve kâhir ekseriyetle ilk turda seçtiği Başkomutan ve Cumhurbaşkanına doğrultan şeref fukarası, alçak ve hainlerin bu şen'î fiillerini Fakültelerimizdeki Akademik-İdari Personelimiz ve Öğrencilerimiz adına şiddet ve nefretle kınıyor, sorumlularının başka maceraperestlere emsal teşkil eden bir caydırıcılıkla cezalandırılmasını diliyor, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakan ve Bakanlar Kurulu, TBMM Üyeleri, şuurlu siyasiler, Kahraman Güvenlik Güçleri ve Aziz Milletimizi gösterdikleri destansı mukavemetten ötürü kutluyor, şehidlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifa temenni ediyor ve her bir zerresi şehid kanlarıyla sulanmış şüheda makarrı Cennet Vatana bir daha böyle kara günler yaşatmamasını yüce Allah'tan niyaz ederken çetelerin ateşi ile şehit olan kardeşlerimize rahmet diliyoruz..

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ve İlahiyat ve İslâmi İlimler Fakülte Dekanları

 

AdminAdmin