Güncel
Giriş Tarihi : 23-08-2021 11:59   Güncelleme : 23-08-2021 12:09

Sinop Üniversitesi’nden Ayancık’a Yardım Eli

Sinop Üniversitesi tarafından Ayancık ilçesindeki sel felaketinden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan ayni yardım kampanyası sona erdi

Sinop Üniversitesi’nden Ayancık’a Yardım Eli

Kampanya boyunca toplanan yardım kolileri; Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hülya Turan ve Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı tarafından Ayancık’a uğurlandı.

Kampanya kapsamında üniversite tarafından Sinop merkez ve ilçelerdeki akademik birimlerde oluşturulan yardım toplama merkezlerinde; afetzedeler için el sabunu, sıvı sabun, çamaşır/bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, kağıt havlu, peçete, ıslak mendil, çocuk bezi gibi muhtelif temizlik ürünleri ve kişisel hijyen malzemeleri toplandı.

Sinoplular ve Üniversite Mensupları Ayancık İçin Seferber Oldu

Akademik ve İdari Personeller ile Sinoplu yardımseverlerin yoğun ilgi gösterdiği kampanyaya, öğrenciler de kendi bulundukları şehirlerden gönderdikleri yardım kolileriyle destek verdiler.

Toplanan yardım kolileri, kampanyanın sona erdiği 20 Ağustos 2021 Cuma günü, Sinop Üniversitesi birimlerindeki yardım toplama merkezlerinden alınarak Ayancık’a gönderildi.

Yaşanan felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, bölge halkına baş sağlığı dileğinde bulunan Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Bugün bütün dualarımız selden etkilenen vatandaşlarımızla birlikte. Cenab-ı Allah, milletimizi ve ülkemizi bu tür acı felaketlerden korusun” ifadelerini kullandı.

Yardım kampanyasına katılan personellere ve Sinoplu vatandaşlara teşekkürlerini sunan Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Bugünler, herkesin birlik ve beraberlik içerisinde olması gereken günlerdir. Ülkemizin bir yerinde sıkıntı, dert ve keder varsa oraya hem gönlümüzü hem de elimizi uzatmak, millet olarak en büyük sorumluluğumuzdur. Bu noktada hem Sinoplu vatandaşlarımız hem de Üniversite personelimiz ve öğrencilerimiz yardım kampanyasına yoğun destek verdiler. Hepsine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Afet Bölgesindeki İhtiyaçlara Göre Yeni Yardım Kampanyaları da Düzenlemeyi Düşünüyoruz”

Kampanya kapsamında ilk etapta, yardımseverlerden afet bölgesinde ciddi anlamda eksikliği yaşanan temizlik ürünlerinin talep edildiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, bölgede ihtiyaç duyulan diğer malzemeler için de önümüzdeki günlerde farklı kampanyalar düzenlemeyi düşündüklerini belirtti.

Ayancık’a ulaşan yardım malzemeleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Afet Koordinasyon Merkezine teslim edildi.

Yardım malzemeleriyle birlikte Ayancık’a giden Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hülya Turan ve Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı da Afet Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek burada görev yapan saha çalışanlarına kolaylıklar dilediler.

AdminAdmin