Güncel
Giriş Tarihi : 08-08-2016 10:55   Güncelleme : 08-08-2016 11:02

Sinop Yenikapı'ya Kitlendi

Sinoplular Valilik Medanı'nda İstanbul Yenikapı'da düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni dev ekrandan izledi.

Sinop Yenikapı'ya Kitlendi
 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nin düzenlendiği İstanbul Yenikapı'daki alandaki büyük coşku Sinop'ta da yaşandı.

Valilik meydan tıklım tıklım dolarken, vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile Türkiye tarihinin en büyük mitingine Sinop'tan katkı sağladı.

 Miting alanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli sahneden vatandaşları selamladığı sırada Sinop'ta ki coşkulu kalabalık alkışlar ve sloganlarla karşılık verdi. Yenikapıda'ka ki mitinge CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile birlikte Sinop eski Milletvekili ve CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay'ında katıldığı görüldü.

Yenikapı'daki programın başlangıcında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in yaptığı dua srasında Sinoplular da ellerini semaya açarak, hep bir ağızdan 'amin' dedi.

 İstanbul Yenikapı'daki miting Saat 17.15’te saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Demokrasi ve Şehitler Mitinginde Kur’an okunarak ve dualar edildi. Ardından sırasıyla, 14-5 Temmuz Gazisi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla miting sona erdi. Liderlerin konuşmaları Sinop'ta da alkış ve sloganlarla izlendi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yenikapı'daki mitingdeki konuşmasında Demokrasi Nöbetlerinin Çarşamba gününe kadar sürmesini istedi.  

Sinop'ta ki programa; Sinop Valisi Kemal Cirit, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Serten, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, ilçe belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda Sinoplu katıldı. Yenikapı Mitinginin sona ermesi ardından Sinop'taki program gecenin geç saatlerine kadar sürdü. Protokol konuşmaları ardından vatandaşlar, İskele Meydanına kadar sloganlarla ürüdü. Program Sİnop Limanı'nda gerçekleştirilen havai fişek gösterisiyle son buldu.

 

 Kaynak www.vitrinhaber.com

Yılmaz GökgözYılmaz Gökgöz