Güncel
Giriş Tarihi : 08-07-2021 10:39   Güncelleme : 19-05-2022 17:52

Sinop’a Oyuncak İhtisas Gümrüğü Kuruluyor

Sinop Gümrük Müdürlüğü, Oyuncak İhtisas Gümrüğü uygulaması kapsamına alındı

Sinop’a Oyuncak İhtisas Gümrüğü Kuruluyor

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım MAVİŞ, 7 Temmuz 2021 tarihli Resmi Gazete’de Yayımlanan “Gümrük İşlemleri Tebliği” ile Sinop Gümrük Müdürlüğü’nün “Oyuncak İhtisas Gümrüğü” uygulaması kapsamına alındığını açıkladı.

Oyuncak Sektörü İçin Büyük Fırsat

Sinop Gümrüğünün “Oyuncak İhtisas Gümrüğü” olarak ilan edildiğini ifade eden Maviş, bu tebliğ hükümleri gereği yürürlüğe giren uygulama ile oyuncak üretimi yapan firmaların yatırım imkânlarının artmasını ve üretici olmaya geçiş süreçlerinin hızlanmasını beklediklerini açıkladı.

Sinop’un yerli oyuncak üreticileri için cazibe merkezi haline gelmesini istediklerini, yerli oyuncak sektörünün haksız rekabete karşı korunmasında önemli bir avantaj elde edildiğini sözlerine ekleyen Maviş, oyuncak sektöründe üretim ve istihdam sağlayabilecek bütün firmaları Sinop’ta yatırım yapmaya davet etti.

Maviş, Sinop Gümrüğünün oyuncak ihtisas gümrüğü ilan edilmesini talimatlandıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, sürece destekleri sebebiyle Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş’a teşekkürlerini ifade ederek Sinoplu hemşehrilerine hayırlı olsun dileklerini iletti.

AdminAdmin