Güncel
Giriş Tarihi : 27-02-2016 13:49   Güncelleme : 27-02-2016 13:43

Sinoplu Büyük Değer: Prof. Dr. Necmettin Erbakan

7 Şubat 2011’de Hakk’a yürüyen Sinoplu Siyaset, ilim ve Dava Adamı, Milli Görüş Lideri Prof.Dr. Necmeddin Erbakan, vefatının 5. sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle anılıyor.

Sinoplu Büyük Değer: Prof. Dr. Necmettin Erbakan

Yargılamalar, darbeler, hapisler ve yasaklara rağmen ülke ve Müslüman toplumlar için büyük çalışmalara imza atan Erbakan Hoca’nın icraatları arasında; D-8, milli ve ağır sanayi, yerli motor, havuz sistemi ve denk bütçe başı çekiyor. 
Sinop’un yetiştirdiği ender şahsiyetlerden olan Necmettin Erbakan... İslam davasını kuşanarak çıktığı yolda yargılamalar, hapisler ve yasaklara rağmen yolundan dönmeyen, dinmeyen, yılmayan ve ‘savunmaktan’ vazgeçmeyen bir lider... Türkiye’nin yakın dönem siyasi arenasına damga vuran, ‘bir çiçekle başlayan bahar’ olan Milli Görüş hareketinin kurucusu... Milli ağır sanayi hamleleriyle hafızalarda yer edinen Erbakan Hoca’nın Gümüş Motor, Devrim Otomobilleri ve pek çok bilimsel çalışmanın altında imzası bulunuyor.

 


İLK YERLİ MOTOR İMAL EDİLDİ 

Erbakan Hoca, 1956 yılında Türkiye’de ilk yerli motoru imal edecek olan, 200 ortaklı Gümüş Motor AŞ.’yi kurarak faaliyete geçirdi. Gümüş Motor fabrikası 1 Mart 1960 tarihinde seri üretime başladı.

EN BÜYÜK SANAYİLEŞME HAMLESİ

Merhum Erbakan Hoca, hükümet ortağı olduğu 70’li yıllarda Cumhuriyet tarihinin en büyük sanayileşme hamlesini yaptı. Söz konusu dönemde, 18 çimento, 16 gübre, 14 şeker, 32 ağır sanayi, 11 elektromekanik, 4 takım tezgâhı, 7 demir-çelik fabrikası kuruldu. Yine aynı dönemde bu fabrikalara mukabil; 23 Sümerbank fabrikası, 6 SEKA fabrikası, 77 büyük sanayi tesisi, 63 organize sanayi bölgesi ve 250 küçük sanayi sitesi, 10 motor sanayiine ait tesis, 1 uçak olmak üzere 72 ağır sanayi kuruluşu, Erbakan Hoca’nın gayretleri ile faaliyete geçti.


DARBELERLE KAPATILAN PARTİLER VE 28 ŞUBAT

1970 yılında atıldığı siyasi arenada Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ile 4 kez partisi kapatılan Erbakan Hoca, iki kez askeri darbeye maruz kaldı. İlk kapatılan partisi olan Milli Nizam’ın ardından 1973 yılında kurduğu Milli Selamet Partisi, 12 Eylül darbesi sonrasında 1981 yılında kapatıldı.

Siyasi yasaklar ve tutsaklıklarla geçen yılların ardından 1987’de Refah Partisi’ni kurarak iktidara yürüyen Erbakan’ın, yerleşik düzene diz çöktürerek Türkiye’yi şaha kaldırdığı dönemde 28 Şubat 1997’deki postmodern darbe ile önü kesildi. Cunta yargısı tarafından 1998’de Refah Partisi’nin kapatılması ile bir kez daha siyasi yasaklı olan Erbakan hakkında ayrıca ‘kayıp trilyon’ gibi uyduruk davalar açıldı.

Erbakan Hoca’nın iktidardan uzaklaştırıldığı 28 Şubat sürecinde, askeri cunta tarafından başta üniversiteler olmak üzere tüm kamu kurumlarında başörtüsü yasaklanmış, İslâmî kurum ve kuruluşlara karşı baskı ve yıldırma politikası uygulanmış, başta gazetemiz Akit olmak üzere darbe karşıtı medya organlarına karşı susturma amaçlı davalar açılmış, Müslümanlara karşı pek çok zulüm politikası hayata geçirilmişti.

Baskılara boyun eğmeyen Necmettin Erbakan, siyasi yasaklı iken bu defa İsmail Alptekin başkanlığında Fazilet Partisi’ni kurdurdu.1999’da kurulan Fazilet Partisi, yine cunta yargısına toslayarak 22 Haziran 2001’de kapatıldı. FP’den sonra yine 2001’de kurulan Saadet Partisi ise, Millî Görüş Hareketi’nin son siyasi partisi olarak faaliyetlerini sürdürüyor.



HAVUZ SİSTEMİ VE DENK BÜTÇE PROJESİ

¥ Refah-yol iktidarı döneminde ‘Havuz Sistemi’ni kuran Başbakan Erbakan, devleti sömüren sermaye babalarından Türkiye’yi kurtardı. Sermaye baronlarına giden para, havuz sistemine girince sekiz ayda 6,5 milyar dolar para devletin kasasına girdi. Bu para ile memur, işçi, emekli, esnaf ve çiftçinin yüzü güldürüldü. Yüzde yüzleri aşan maaş zamları gerçekleştirildi. Yine bu dönemde ilk defa denk bütçe yapıldı ve yatırımlara hız verildi.

REFAH-YOL’DA MİLLETİ FERAHLATAN ZAMLAR

¥ 1996-1997 yıllarında kurulan REFAH-YOL hükümetinin Başbakanı olan Necmettin Erbakan, görevde kaldığı 11 ayda bütün siyasilere örnek teşkil edilecek çalışmalar yaptı. Bu dönemde; memura yüzde 130, asgari ücrete ise yüzde 101 zam yapıldı. Sanayi üretimi 3 katına çıktı. Tarım destekleme fonu yüzde 150 arttırıldı. Gübre desteğinde yüzde 100 artış sağlandı. Memur emeklilerine yüzde 116, işçi emeklilerine yüzde 121, Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 221 reel zam yapıldı.

D-8 PROJESİYLE İSLAM ÜLKELERİNİ BİRLEŞTİRDİ

¥ Necmettin Erbakan Hoca, Başbakanlığı döneminde Türkiye ile İslam ülkeleri arasındaki ilişkileri canlandırmakla kalmayarak ‘İslam Ortak Pazarı’nın ilk adımı sayılacak olan ve tüm dünyada yankı bulan İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı D-8’i kurdu. 20. yüzyılın en büyük dış politik açılımı olan D-8’de Türkiye liderliğinde bir araya gelen Müslüman ülkeler arasında, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır, İran ve Nijerya bulunuyordu.



HAFIZALARA KAZINAN SÖZLERİ

¥  Irkçı emperyalistler, nasıl ki bâtıl davaları için inançla çalışıp bugünkü zulüm dünyalarını kurdularsa, bizler de cihat şuuruyla daha büyük bir gayretle bütün insanlığın iki cihan saadeti için canla başla çalışacağız. Yeniden Büyük Türkiye’yi ve ardından da yeni bir dünyayı kuracağız.

¥ Ya bir yol açacaksın, ya da bir yol bulacaksın; dağ, taş, dere, tepe demeden Anadolu yollarında...

¥ Zor bir yolda yürümek mecburiyetinde olanlar, önce gönüllerinde ve zihinlerinde yol almak zorundadırlar. Evvela ‘bu yolu ben nasıl aşarım’ korkusundan kurtularak yola çıktıklarında görürler ki, hedeflenen yere gidilmiştir.

¥ Ben bu mücadeleyi ikbal, makam, şöhret veya seçimlerde bana oy versinler diye yapmadım. Ne yaptıysam Allah rızası için yaptım.




AdminAdmin