Güncel
Giriş Tarihi : 31-10-2020 17:02   Güncelleme : 31-10-2020 17:24

‘Sinoplular Kardeş Devlet Azerbaycan İçin Kan Veriyor’

Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF), Gaziosmanpaşa Meydanı’nda Azerbaycan için kan bağışı kampanyası düzenledi

‘Sinoplular Kardeş Devlet Azerbaycan İçin Kan Veriyor’

Azerbaycan ordusu ile Dağlık Karabağ'daki Ermeni milisler arasında 27 Eylül'de başlayan çatışmalar devam ederken, Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF), Azerbaycan için kan bağışı kampanyası düzenledi.

Sindef Genel Başkanı Hasan Dalkıran’ın, 30-31 Ekim tarihleri arasında ‘Sinoplular Kardeş Devlet Azerbaycan İçin Kan Veriyor’ çağrısı ile düzenlenen kampanyanın ilk gününe ilginin yoğun olduğu gözlenirken, Gaziosmanpaşa Meydanı’nda düzenlenen kampanyaya AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’da katıldı.

TÜİK'in yaptığı araştırma sonucu Türkiye'nin en mutlu şehri seçilen Sinop’un huzurunu ve mutluluğunu Azerbaycanlı kardeşlerine de ulaştırmak amacıyla kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirten Sinop Dernekler Federasyonu Başkanı Hasan Dalkıran, “Bugün başlayan ve yarın da devam edecek olan kampanyamıza tüm hemşerilerimizin katılımı önemlidir.” dedi.

Azalan kan stokları nedeniyle de, Kızılay Haftası’nın ilk günlerinde böylesine anlamlı bir kampanya ile Türk Kızılay’ına kan vermenin de önemine değinen Dalkıran, tüm duyarlı vatandaşları Kızılay’a kan vermeye davet etti.

Kaynak: Tividya.com

AdminAdmin