Güncel
Giriş Tarihi : 20-03-2020 18:24   Güncelleme : 20-03-2020 19:53

Sinop’ta Kapanan Köy Yolları Ulaşıma Açıldı

Sinop Merkez ve ilçelere bağlı köylerde etkili olan kar yağışı sonrası kapanan 45 köy yolu yeniden ulaşıma açıldı.

Sinop’ta Kapanan Köy Yolları Ulaşıma Açıldı

17 Mart itibarıyla etkisini arttıran ve özellikle iç kesimlerde yoğunluk gösteren kar yağışının ardından Sinop merkeze bağlı bazı köyler, Gerze, Erfelek, Ayancık, Türkeli, Boyabat, Durağan ve Dikmen ilçelerine bağlı 45 köy yolunun ulaşıma kapanmasının ardından Sinop İl Özel İdare ekipleri,16 ayrı noktada 30 iş makinesiyle yürüttükleri çalışma sonrası 45 köy yolunu ulaşıma açtı.

Kar yağışının olumsuz etkilendiği Sazlı ve Akbaş köylerini ziyaret eden ve ekiplerin yol açma çalışmalarını yerinde inceleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl’a yaptığı ziyarette İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Gökhan Gök ve Akbaş köy muhtarı İsa Tepe eşlik etti.

Çalışmaları yerinde izleyen Genel Sekreter Yahya Çınkıl kar yağışının hemen ardından ekiplerin yol çalışmaları için yönlendirdiklerini, kapanan 45 köy yolunun yeniden ulaşıma açıldığını söyleyen Çınkıl “Merkez İlçemiz başta olmak üzere 7 ilçemizde 16 ayrı noktada 30 iş makinemiz 75 personelimizle birlikte yol açma çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün aldığımız bilgiye göre kapalı olan 45 köy yolumuzun tamamı ulaşıma açıldı. Kısmi kar yağışının devam etmesine rağmen şu an itibarıyla Sinop ve ilçelerimizde herhangi bir kapalı yolumuz bulunmamaktadır. Önceliklerimizi grup yollarına veriyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen ve aciliyet gerektiren hasta taşıma gibi önemli talepleri de ekiplerimiz hassasiyetle değerlendiriyorlar ve yol açma çalışmalarında bu taleplere öncelik veriyorlar. Öncelikle bugün bizlere eşlik eden İl Genel Meclisi Başkanımız Sayın Yakup Üçüncüoğlu’na ve köy yollarımızın ulaşıma açılmasında emek ve gayret gösteren tüm mesai arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Akbaş köyü muhtarı İsa Tepe de ekiplerinin gece gündüz çalışmaları sonucu kapanan köy yollarının açıldığını belirterek çalışma yapan ekiplere, İl Özel İdare Genel Sekreteri ve Meclis Başkanına teşekkürlerini iletti.

Özel İdare Ekipleri ve Genel Sekreter Çınkıl yol açma çalışmalarının haricinde, soğuk kış şartlarında dışarıda kalan sokak hayvanlarını da unutmayarak etrafa yiyecek bıraktı.

AdminAdmin