Güncel
Giriş Tarihi : 04-04-2015 13:47   Güncelleme : 04-04-2015 12:04

Sinop'un değerleri Ensar'da buluştu

Sinop'ta ilahiyatçılar, ilim ve kanaat önderleri, akademisyenler ve din adamları ile bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri değerlerin ihyası için buluştu.

Sinop'un değerleri Ensar'da buluştu
 Sinop'ta ilahiyatçılar, ilim ve kanaat önderleri, akademisyenler ve din adamları ile bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri değerlerin ihyası için buluştu.

Sinop'ta yeni yapılanan Ensar Vakfı kurucu üyeleri tarafından Polisevinde yemek ve tanışma programı düzenlendi. Programa; Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Nihat Dalgın, İl Müftüsü Mustafa Erkan, Sinop'un ilim ve kanaat önderlerinden Sabri Gökmen Hocaefendi, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Sinop il Müdürü Adnan Menderes Dümen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Aydın Yılmaz ile bazı din adamları ve akademisyenler katıldı. 

Duygulu anlar yaşattı
Oldukça samimi bir havada gerçekleştirilen program sırasında aslen Suriyeli olan Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Musab Hamod'un konuşması büyük il gördü. Arapça olarak katılımcıları selamlayan Musab Hamod, Peygamber Efendimizin Mekkeli Müslümanlara kucak açan 'Ensar' ile ilgili buyurduğu Hadis-i şeriflerden bir kaçını okudu. Aynı zamanda Arap dünyasının önemli şairlerinden olan Musab Hamod, söylediği şiirlerle de duygulu anlar yaşattı.

Şehit savcıya rahmet
Programda konuşan Ersar Vakfı Sinop Başkanı Muhammet Başoğlu, konuşmasına Çağlayan Adliyesi'nde şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'a rahmet ve yakınlarına baş sağılığı mesajıyla başladı. Başoğlu; "Mersin İmam Hatip Lisesi mezunu Savcı Mehmet Selim Kiraz'a Allahtan rahmet dileriz. Saldırıyı kınıyoruz" dedi. 

Önceliğimiz 'Din ve ahlak eğitimi'
Ensar Vakfı'nın amaç ve hedefleri hakkında bilgi veren Muhammet Başoğlu; "Vakfımız; ülkemiz insanının manevî dinamiklerini zenginleştirmek, ilmi, fikri ve ahlaki yönden gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 1979 yılında kurulmuş ve kurulduğu günden bu güne dek bu amaca ulaşabilmek için çeşitli alanlarda faaliyet göstermiştir. Halen Türkiye genelinde onlarca şubesi ile hizmet vermekte olan vakfımız, son yıllarda ise daha kaliteli ve verimli hizmet sunabilmek için bir alanda uzmanlaşma yolunu tercih etmiş, 'din ve ahlak eğitimi' ile "değerler eğitimi" konusunu ulusal ve uluslararası düzeyde kendine amaç edinmiştir" diye konuştu.

Değerlerin aktarılmasına talibiz
Ensar Vakfı'nın misyonu hakkında bilgi veren Başoğlu sözlerine şöyle devam etti; "Ensar Vakfı; insani değerlere bağlı bir nesil yetiştirmek amacıyla, nitelikli akademik çalışma ve sürekli proje geliştirerek, özelde gençler olmak üzere toplumun tüm sosyal katmanlarına eğitim, yayın, organizasyon faaliyetleri ile hizmet sunan bir vakıftır. Vizyon din ve değerler eğitimi alanında ulusal ve uluslararası düzeyde, değerlerine bağlı, entelektüel birikim ve akademik başarısıyla gelecekte söz sahibi olacak en yetkin vakıf olmak. Bizler siyasi bir hareket değiliz, fikrimize düşüncelerimize önem verildiği doğrudur ancak, gücünü sizden ve konunun hassasiyetini anlayan gönül dostlarımızdan alarak bunu değerlerimizin aktarılmasına kullanmaya talibiz"

Program, yapılan çay sohbeti ile son buldu. 
AdminAdmin