Güncel
Giriş Tarihi : 15-04-2015 13:20   Güncelleme : 15-04-2015 11:45

SİYAD'dan Gazetemize Ziyaret

Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Genel Başkanı Keramettin Arpacı ve beraberinde ki heyet gazetemizi ziyaret etti.

 SİYAD'dan Gazetemize Ziyaret

30 Nisan ve 4 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Maltepe Sahilinde yapılacak olan, Sinop Tanıtım günleri ve Bahar şenliği programı hazırlıklarını sürdüren Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Genel Başkanı Keramettin Arpacı, Teşkilat İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Sarı ve Etkinliğin koordinatörü Osman Çakır gazetemizi ziyaret etti.

Sinop Tanıtım Günleri ve Bahar Şenliği için çalışmaları kapsamında Sinop Valisi başta olmak üzere il ve ilçe belediye başkanları ve önde gelen STK'ları ziyaret ederek düzenleyecekleri etkinliğe davet ettiklerini belirten Arpacı, kamuoyunu bilgilendirme amacı ile de Gerzenin sesi gazetesini de ziyaret ettiklerini ifade ederek şunları söyledi:

“SİYAD’ımızın sorumluluğunda gerçekleşecek“Sinop Tanıtım Günleri ve Bahar Şenliği 30 Nisan ile 4 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Maltepe Sahilinde yapılacak. Talebimiz üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu alanı bizlere tahsis etti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş Beyefendiye desteklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Etkinliğin yapılacağı yere devasa bir çadır kuracağız. İçerisinde sahne, kürsü, protokol masa ve sandalyeleri, izleyici sandalyeleri, ses, ışık, aydınlatma sistemleri yer alacak. Hemen yanında tanıtım çadırları bulunacak. Katılımcı kamu kurum ve kuruluşlarımız, üniversitemiz, belediyelerimiz, esnaflarımız, sanatkarlarımız, derneklerimiz, şubelerimiz, sanatçılarımız, çizerlerimiz, yazarlarımız eserlerini, hizmetlerini, ürünlerini, markalarını, sofra kültürümüzün zenginliklerini tanıtacaklardır. SİYAD olarak klasik dernekçiliğin ötesindeyiz. Sosyal aktivitelerin hem ev sahibi, hem de destekçisiyiz.  İnsanlarımızın nerede olurlarsa olsunlar birbirleriyle tanışmalarını, kaynaşmalarını, dostluk ve kardeşlik köprülerinin kurulmasını, yöremizin tarihinin,  kültürün, gelenek ve göreneklerinin unutulmamasını,   marka, ürün ve yemek çeşitlerinin bilinmesini, turizm alanlarının öğrenilmesini önemsiyoruz. Yöresel her türlü kültürümüzün ve el sanatlarımızın yaşatılması ve büyükşehirlerde yaşayan genç nesillerimize tanıtılmasının bir ihtiyaç olduğu kanısındayız. Mayıs ayında gerçekleştireceğimiz bu etkinliğin İstanbul’da duyulan bir ihtiyacı karşılayacağını düşünüyoruz. Bu yüzden kamu kurum ve kuruluşları, üniversite, belediyeler, halk eğitim merkezleri, ticaret ve sanayi odası, esnaf ve sanatkarlar odası, işadamları, sivil toplum örgütleri, sanatçılar ve pek çok meslek gruplarının katılımlarını ve desteklemelerini bekliyoruz”

AdminAdmin