Güncel
Giriş Tarihi : 27-09-2022 12:58   Güncelleme : 27-09-2022 15:01

Sloganım, "Baktıkça Mutlu Olun"

Hobi olarak başladı: Cittaslow Sunday Sokak Şenliğinin renkli tezgâhlarından birinde eserlerini sergiledi

Sloganım, "Baktıkça Mutlu Olun"

Dünyada 287 Cittaslow (sakin şehir) arasında yer alan ilçemizde Cittaslow Sunday Sokak Şenliği'nin ilki düzenlendi. Çeşitli yöresel ürünün sergilendiği etkinlikte, birbirinden farklı birçok lezzetin sunulduğu ve el emeği göz nuru birbirinden farklı eserlerle görsel şölenin ortaya çıktığı tezgâhlar yer aldı.

Ürünlerin tanıtılması, yerel pazarın geliştirilmesi, kooperatifleşme, küçük üreticinin desteklenmesi, yerel değerlerin ön plana çıkarılması amacıyla düzenlenen, Adnan Menderes Sanat Sokağından başlayarak İskeleye kadar uzanan sokak şenliğinde ilçemiz ev hanımları, ilçemizde bulunan hobi atölyeleri ve hobi ürünü üreten eller bir araya geldi.

Bu el emeği göz nuru eserin sergilendiği, renkli tezgâhlardan birine sahip olan emekli öğretmen Keziban Baş, hobi olarak başladığı taş ve ahşap boyama işini hayatının bir parçası haline getirdi.

Cittaslow Sunday Sokak Şenliğinde eserlerini sergilemek üzere tezgâh açan Baş, boş zamanlarını değerlendirmek üzere başladığı bu işin ‘baktıkça mutlu olunacak’ bir sanata dönüştüğünü belirtti.

Çalışmalarında çok da yaratıcı olmadığı düşündüğünü söyleyen Baş, “30 senelik öğretmenlik meslek hayatımın ardından emekli olmaya karar verdim. Hobi olarak başlayan el sanatları ve boyama işine gün geçtikçe daha çok zaman ayırmaya başladım.

Önce boş zamanlarımı değerlendirmek için ufak tefek takılar yapıyordum. Daha sonra boya yapmaya karar verdim ve bulduğum taşları, ahşapları boyamaya başladım.

Sonra dedim ki köyde bir sürü tahta var onları getirelim, boyalım. Eşimle birlikte bu tahtaları istediğimiz boyutlarda kestik, boyadık, yapıştırdık ve tuvale dönüştürdük daha sonra bu tuvaller üzerinde çalışmaya başladım” diye konuştu.

Etkinliğe katılmayı memnuniyetle kabul ettim

Hoşuna giden her deseni kopyaladığını kaydeden Baş, “çalışmalarımda çok da yaratıcı değilim fakat beğendiğim bir resmi veya deseni kopyalıyorum; ressamım diyemem ama iyi çizim yapıyorum ve boyuyorum.

Yaptığım bu çalışmaları önce hediye etmeye başladım sonra hediye vereceklerimiz bitti ve evimdeki duvarlara asmaya başladım, bu kez de duvarlarda yer kalmadı. Sonra talepler gelmeye başladı; doğum günlerinde eşe dosta hediye etmek isteyenler, evlerinde duvarlarını renklendirmek isteyenler bana ulaştı. Ben de bunun üzerine hobimi işe dönüştürdüm.  

Bu yıl Gerze Belediyesinin Cittaslow çalışmaları ile birlikte bana da ulaşıldı ve etkinliklere katılarak stant açmam istendi. Etkinlik çok güzel oldu, ilçemizin tanıtılması için yetkililer tarafından gerekli ciddiyet ve özenin gösterildiği ortada. Bizlerde aynı özen ve ciddiyeti stantlarda göstererek burada eserlerimizin sergilemesini yapıyoruz” dedi.

Sloganının ‘Baktıkça Mutlu Olun’ olduğunu söyleyen Baş, çalışmalarında akrilik boya kullandığını, diğer malzemelerinin de tahta, kütük, odun gibi doğal malzemelerden oluştuğunu belirtti.

AdminAdmin