Güncel
Giriş Tarihi : 10-08-2017 14:31   Güncelleme : 10-08-2017 15:20

Sorkun Şelaleleri Tescillendi

İlçemize bağlı Sorkun Köyü'nde bulunan ve biyolojik çeşitlilik açısından farklı tür ve eko-sistemleri içinde barındıran ''Sorkun Şelaleleri'' tescillendi

Sorkun Şelaleleri Tescillendi
 Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sorkun Şelalelerinin tabiat anıtı olarak tescillendiğini müjdeledi.

İlçemize bağlı Sorkun Köyüne 2 kilometre uzaklıktaki Sorkun Şelaleleri, Maviş'in çabaları sonucunda tabiat anıtı olarak tescillendi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu'nun Sinop'u ziyareti sonrasında tescillendiğini bizzat duyuran Maviş, ''Doğa tutkunlarının uğrak noktalarından olan ve her geçen gün ziyaretçi sayısı çoğalan, biyolojik çeşitlilik açısından kendine has tür ve eko-sistemler barındıran Sorkun Şelaleleri, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca tescillendi. Sayın Bakanımız, Sinop ziyareti esnasında bu müjdeyi de verdi. İlimize ilçemize hayırlı olsun'' dedi.

Tescili yapılan saha, yaklaşık 2 km uzunluğunda bir dere hattı ve 3 adet şelale takımından oluşmakta olup dere ekosistemi ve sulak alan ekosistemi, yürüyüş esnasında görülebilecek biyolojik çeşitlilik ve özellikle kelebekler yönünden oldukça zengin bir vadiyi kapsamaktadır.

Floralarında ülkemizde ki 400 çeşit kelebek türünün yarısından fazlasının yaşadığı ve tabiat anıtı olarak tescili yapılan Sorkun Şelaleleri, Sorkun Köyüne 2 kilometre uzaklıkta, Gerze İlçe merkezine 15 kilometre mesafede, Asar tepesinin yamacında bulunuyor.
Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül