Güncel
Giriş Tarihi : 27-07-2015 16:42   Güncelleme : 27-07-2015 16:30

Su İçin Mücadele Ediyorlar

AvlağısöküKooparatif Üyeleri Kaymakam Bayraktar’ı Ziyaret ederek su sorunlarının bir an önce çözümü noktasında yardım istediler.

Su İçin Mücadele Ediyorlar
 Gerze Devlet Hastanesinin üst tarafında bulunan Avlağısökü Kooperatif evlerindeki su sıkıntısına çözüm arayışında olan Avlağısökü sakinleri Kaymakam Bülent Bayraktarı Makamında Ziyaret etti.

Köylerinde suyun olmadığını taşıma suyla yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını belirten dernek üyeleri mağduriyetlerinin hala devam ettiğini kaydederek, kavurucu yaz sıcaklarının yaşandığı bu aylarda mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istediler.

Avlağısökü Kooparatif Üyelerinin ifadelerine göre ‘’Gerze Belediyesi İtfaiye araçları ile bize su getiriyordu artık oradan da su gelmemektedir. Belediyenin bize yaptığı açıklama ise şu şekildedir; yazın Gerze nüfusunun artması sebebiyle suyun azaldığını bu sebeple su verilmediğini’’ belirttiler.

Kaymakam Bülent Bayraktar konuyla ilgili dernek üyelerine yaptığı açıklamada; Erfelek suyu ihalesi ertelendi. İl Özel İdaresi İçme Suları Şube Müdürlüğü Teknik Ekibi (suyun debisinin ve kotunun bunu kaldırması ile ilgili) incelemelerini yapar ve bana olumlu bir rapor sunarlarsa, yani teknik olarak suyun eklenmesi uygun bulunursa ben yatırım planlamamı yapar gerekli çalışmalara başlarım. 

hakan akbaşhakan akbaş