Güncel
Giriş Tarihi : 30-10-2021 10:34   Güncelleme : 01-11-2021 10:54

Sulama Göleti İçin İncelemelerde Bulunuldu

Sarımsak Çayı Göleti için incelemelerde bulundular

Sulama Göleti İçin İncelemelerde Bulunuldu

Tarım arazilerinde su sorununun günden güne kendini gösterdiği, bu sorunun aşılabilmesi noktasında Sarımsak Çayı üzerinde bir su toplama göleti oluşturulması talebinin Gerze Kaymakamı Tekin Dundar’a iletilmesi üzerine Kaymakam Dundar geniş bir katılımla Sarımsak Çayına giderek incelemelerde bulunuldu.

Gerze Kaymakamı Tekin Dundar yıllar önce su göleti ile ilgili bir çalışma yapıldığını, talebe teknik sebepler gösterilerek olumsuz yanıt verildiğini belirterek “günümüzde teknolojik gelişmeler her alanda ilerlemiştir. Bizler bu talebi yeniden gündeme taşıyarak inceleme, çalışma ve ardından bir değerlendirme talep edeceğiz” diyerek üretim ve tarımın hayat bulabilmesi için suyun büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Çiftçi ve köylünün tarlasını sulamakta sıkıntılar yaşadığını her fırsatta dile getiren Ziraat Odası Başkanı Ahmet Tiryaki, köylerimizdeki su sorunu aşıldığında Gerze’nin gerek organik tarımda, gerekse örtü altı sebzecilikte söz sahibi olabileceğini dile getirdi.

Ziraat Odası Meclis Başkanı Fatih Uysal ise özellikle pandemi sonrasında insanların köylerine döndüğünü söyleyerek, ziraatla alakalı araç gereç satışlarındaki artışın herkes tarafından bilindiğini ifade etti.

Tiryaki ve Uysal, köylerimizde su ve başka konularda birçok sıkıntı olmasına rağmen insanlarımızın tekrar köylerine dönerek ziraat araç gereçlerine yoğun talep oluşturması, üretimin canlanması anlamına geldiğinin göstergesi olduğunu söylediler.

Uysal, 1988 yılında Çağlayan köyü altı ile Sarımsak köyü sınırları içinde yapılması düşünülen baraj projesinin o tarihlerde rafa kaldırıldığını kaydederek, bugün belirtilen bölgeye yapılacak bir barajla yaklaşık 10 köyün (Sarımsak, Bolalı, Belören, Yaykıl, Karlı, Çırnık, Mahmuttırı, Türkmenlioğlu, Abdaloğlu vb.) sulama barajından istifade edebileceğini dile getirdi.

Tilkilik altı denilen bölgede Sarımsak Çayındaki durumu incelemeye Gerze Kaymakamı Tekin Dundar ile birlikte, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Refik Kaymakam Feyza Nur Kılıç, Gerze Ziraat Odası Başkanı Ahmet Tiryaki, Ziraat Odası Meclis Başkanı Fatih Uysal, AK Parti İlçe Başkanı Cumhur Kurt, Ziraat Odası Genel Sekreteri Ziraat Mühendisi Canan Çiçek katıldı.

AdminAdmin