Güncel
Giriş Tarihi : 18-04-2022 11:31   Güncelleme : 22-04-2022 12:25

Sürücüler Yoldan Şikayetçi

Yaykıl köyü, karayolu üzerinde meydana gelen heyelan sürücüleri endişelendiriyor

Sürücüler Yoldan Şikayetçi

2014 yılının Mart ayında açılışı yapılan Sinop Gerze karayolundaki istinat duvarı, kış mevsiminin uzun sürmesi, yağışların fazla düşmesi neticesinde yaşanan toprak kaymasıyla zarar gördü.

İlçemiz Yaykıl köyü sınırları içerisinde bulunan Sinop-Gerze Karayolundaki güzergâhta meydana gelen kaymalar neticesinde Karayolları Sinop Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kayan yol boyunca önlem almışlardı.

Yetkililer, kar yağışı sonrasında yumuşayan toprağın kayması sonrasında yola kayan taş parçalarının araçlara zarar vermemesi adına beton bariyerlerle önlem almış ve bölgede iş makinesi bırakmış fakat henüz çözüm odaklı bir çalışmaya adım atmamışlardır.

Yaykıl yokuşu ve Demirci köyü tünel girişinde meydana gelen heyelan sonrasında karayolları, her ne kadar kayan toprağın etrafını bariyerle kapatmış olsa da yolun tek şeride düşmesi tehlikeye kapı aralar tarzda.

Konuyla ilgili gazetemize ulaşan sürücüler,  burayla ilgili acilen bir çalışma yapılması gerektiğini dile getirdiler.

“Çalışma yapılması için üzücü bir olay mı yaşanması gerekiyor” diyen vatandaşlar heyelan sonrasında yolda oluşan toprak ve cürufun biran önce yoldan kaldırılmasını ve yolun tekrar iki şerit olarak ulaşıma açılmasını istediler.

AdminAdmin