Güncel
Giriş Tarihi : 15-10-2015 14:32   Güncelleme : 24-10-2015 19:17

Tahammül Edemediler

Her fırsatta basın özgürlüğünden dem vuranlar Gerzeli vatandaşın haklı talebini gündeme getiren gazetemizi protesto etti(!) Ne zamandan bu yana bayrağı savunmak suç oldu?

Tahammül Edemediler

Ankara’da meydana gelen facia sonrası Türkiye’nin dört bir yanında yürüyüşler ve protesto gösterileri yapılırken, Gerze’de ise bir grup tarafından yapılan protesto yürüyüşünde Türk bayrağının olmaması ve açılan renkli(!) şemsiye büyük bir krize neden olmuştu.

İnternet sitemizde yer alan haberin ardından gerçekleşen gösteride Türk bayrağının neden olmadığını ve açılan kırmızı, sarı, yeşil renklerinin de içinde bulunduğu şemsiyenin ne anlam ifade ettiğini sorgulaması birilerini rahatsız etmiş olmalı ki her fırsatta barış ve kardeşlik söylemlerine sarılan (!) grup suçluluk psikolojisi ile öfke kontrolsüzlüğü sonucu soluğu gazetemizin önünde aldı.



Tahammül edemediler

Gerçekleşen yürüyüş sonrası Gerzeli vatandaşların ve okuyucularımızın yorum ve eleştirilerini haber yaparak kamuoyu ile paylaşan gazetemiz çok sayıda destek mesajı alırken, her platformda “özgür basın” söylemine sarılan grup, gazetemizin önüne gelerek, yapılan habere göstermiş olduğu tahammülsüzlüğü bir kez daha göstermiş oldu.


Yine Tü
rk Bayrağı Yoktu!

Haberimizde de yer alan ve Gerzeli vatandaşlar tarafından büyük bir tepki toplayan diğer etken ise; grubun yürüyüşünde Türk bayrağının olmamasıydı. Haber portalımıza da yürüyüşte Türk bayrağının olmamasını eleştiren Gerzeliler, eylem yapan gruba “Eyleminizde Türk Bayrağı neden yok ve Türk Askerleri şehit olurken neden yürüyüş ve eylem yapmadınız” sorusunu yöneltirken, “Madem yastasınız renkli (!) şemsiyenin o eylemde ne işi var” sorusu da vatandaş tarafından gruba yöneltilen bir diğer soruydu.



Güle Oynaya Eylem Yaptılar

Yaşanan olay sonrası yasta olduklarını iddia eden grup, “Üzgünüz, Yastayız ve İsyandayız” sloganını kullanarak gerçekleşen bombalı patlamaya tepki gösterdiğini dile getirirken, gazetemiz önünde yaptıkları protesto eyleminde grubun etrafa gülücükler saçması akıllara “bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” deyimini getirdi.



Vatandaştan tepki!

Haberimizi protesto eden grup, basın açıklamasını sürdürürken,

“hızını alamayan bazı grup üyeleri ise kendi aralarında konuşan gruba tahammülsüzce tepki göstermesi üzerine kısa süreli bir tartışma yaşanmış olup polisin araya girmesiyle olay kısa sürede yatıştırıldı.

Tartışma sonrası vatandaştan tepki toplayan grup, basın ve düşünce hürriyetine olan saygılarını bir kez daha gözler önüne serdi !

 







13 Ekim tarihinde yapılan yürüyüşün ardından atılan yorumlardan bazıları ...

AdminAdmin