Güncel
Giriş Tarihi : 05-02-2019 14:11   Güncelleme : 05-02-2019 14:15

Tapu Ve Kadastro Temsilcilikleri Açılıyor

Bakan Kurum duyurdu; 12 Ülkede Tapu Ve Kadastro Temsilciliği Açılacak

Tapu Ve Kadastro Temsilcilikleri Açılıyor

Türkiye’nin inşaat alanında dünyada ikinci olduğunu belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin bu hacminin ilerleyen dönemlerde daha da üst seviyeye çıkararak yurt dışına taşıyacağını dile getirdi.

Bu kapsamda da yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye’de gayrimenkul alımını kolaylaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Bakan Kurum, “Bu anlamda Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüzce başta 12 ülkede olmak üzere temsilcilikler açacağız. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ve yabancı ülke vatandaşları ülkemizden gayrimenkul alacakları zaman Tapu Müdürlüklerine giderek oradan işlemlerini yapabilecekler. Bunun dışında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bir çevre müşaviri kadro tahsisi gerçekleştireceğiz. Yoğun olarak müteahhitlik hizmeti verdiğimiz ülkelerde iş yapan yüklenicilere yardımcı olmak ve orada yeni iş imkanları aramak için bu müşavirler vasıtasıyla çalışacağız” diye konuştu.

İLK TEMSİLCİLİK BERLİN'DE

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Berlin Başkonsolosluğu’nda kurulan Berlin Tapu ve Kadastro Temsilciliği ile Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları ve Türkiye’de taşınmaz edinmek isteyen yabancılar tapu işlemlerini yapabiliyor. Alım işlemlerinin yanı sıra intikal, ipotek, trampa, bağış işlemleri ile tapu kaydı, tapu kayıt örneği, kadastro verilerine ilişkin bilgi amaçlı aplikasyon ve harita örneği verilmesi işlemleri de bu temsilcilikte yapılabiliyor. ‘İkinci 100 Günlük Eylem Planı’nda yer alan bu çalışmaya göre, yurt dışında yaşayan vatandaşların ve yabancı yatırımcıların Türkiye’deki taşınmaz yatırımlarına yönelik bulundukları ülkelerden işlem yapabilmelerinin sağlanması ve yabancı sermaye akışının hızlandırılması amacıyla diğer ülkelerde de Tapu ve Kadastro Yurtdışı Teşkilatı’nın açılması için çalışmalara başlandı.

Tapu Kadastro Temsilciliği Tanıtım Videosu

AdminAdmin