Güncel
Giriş Tarihi : 20-10-2021 13:02   Güncelleme : 20-10-2021 16:54

Tarım Kredi Kooperatifinde 'Altun' Dönemi

Gerze Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğüne Murat Altun getirildi

Tarım Kredi Kooperatifinde 'Altun' Dönemi

Gerze'de Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğü görevine henüz başlayan Murat Altun, çalışmalar hakkında gazetemize bilgiler verdi. Yaklaşık 26 yıldan bu kooperatif bünyesinde görev aldığını belirten Altun, kooperatif olarak her zaman çiftçinin yanında olduklarını söyledi.

Altun, çiftçinin bütün sorunları ile ilgilendiklerini kaydederek "kooperatif olarak, çiftçinin aklınıza gelebilecek bütün sıkıntılarına çare olabilmek için çalışıyoruz. Nakit paradan mazota, gübreden yeme kadar hangi konuyla ilgili sorun yaşanıyorsa çözecek bir yol bulmaya çalışıyoruz.

Bugüne kadar Gerze'de işler nasıl yürüyordu bilmiyorum ama benim dönemim çok farklı olacak. Çalıştığım her yerde kendime has izler bırakmaya çalışıyorum; diğerlerinin yaktığı ışığın yanında benim de ışığım olsun istiyorum" diye konuştu.

Daha önce Sinop, Durağan ve Kabalı’ da da görev yaptığını belirten Altun, "teşkilatımızın resmi kurum olmasının avantajlarını görüyoruz. Nakit parada, malzemede, malı sevk etmede sıkıntımız yok, önümüze bakıyoruz.

Ürünlerin, mazotun, yemin fiyatı yukarı çıkabilir; vatandaşa ne lazım ucuz mazot, ucuz yem; biz piyasadan düşük olarak bu ürünleri vatandaşla buluşturuyoruz. Bu anlamda bizim de farklılığımız bu olsun.

Vatandaş mazotu benden talep ediyor, kamyonumuz buraya geliyor, bizlerde bidonlara dolduruyoruz vatandaşa veriyoruz hatta talep ederse kapısına kadar götürüyoruz. Her anlamda çiftçinin yanında olan bir kurumuz"

Çiftçi için sigortanın önemine değinen Altun, sigorta yaptırmanın çiftçiyi hiçbir zaman mağdur etmeyeceğini bilakis onların elini güçlendireceğini işaret etti.

Altun "TARSİM, hayvan, hayat, kaza sigortası da yapıyoruz. Sigorta yaptıran herkesin faizini yarı yarıya indiriyoruz yani sigorta eşittir faizin yarısı. Sigorta yapan teşvikini getiriyor, aynı zamanda bizde destekliyoruz ve tavsiye de ediyoruz.

Tarım sigortası domuzun verdiği zararı da doğal zararları da karşılamaya başladı.  Sigorta sayesinde hem çiftçiyi hem de ürününü güvence altına alıyoruz. Bu sigortayı yalnızca çiftçiye değil sıradan vatandaşlara da yapabiliyoruz.

Zaman zaman Tarım Müdürlükleri Avrupa Birliğinin fonları ile çiftçiye yüzde 50-70' lere varan araç gereç desteği sunuyor. Bizde aynı kapsamın içindeyiz.  Resmi kurum ve vatandaşa zirai araç gereç noktasında yardım açısından protokol düzenleyerek, nasıl bankalardan kredi çekiyorsa bizlerde aynı program üzerinden ziraat makinelerini vatandaşlarımıza firmalarımızdan tedarik ediyoruz" diye konuştu.

İlçemizde çok yakında Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraklerinden Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren ve üreticiyle tüketici arasında köprü vazifesi gören Tarım Kredi Kooperatif Marketinin de faaliyete geçeceğini belirtti.

 Altun, "Gerze'de konu ile ilgili görüşmeler sağlandı. Marketimiz 10 seneliğine kiralandı. Bir markette ne olması gerekiyorsa a'dan z'ye bizim marketimizin içinde de olacak. En yakın zamanda açılışımızı yapmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin