Güncel
Giriş Tarihi : 19-05-2022 11:46   Güncelleme : 20-05-2022 09:46

Tarıma, Çiftçiye Tam Destek

Gerze Ziraat Bankası Müdürü Alaattin Erden'den Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Kuru'ya Tarım, Çiftçi ve Arıcılık Kredileri Konularında Bilgi Aktardı.

Tarıma, Çiftçiye Tam Destek

Ziraat Bankasının çiftçiye yönelik çıkarmış olduğu kredilerle alakalı bilgilendirme çalışmalarını sürdüren Gerze Ziraat Bankası Müdürü Alaattin Erden Çırnık köyüne giderek Arıcılık faaliyetleri üzerine kapsamlı çalışmalar yapan Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Kuru’ya bilgi aktardı.

Erden, Kadın Çiftçi Kredisi, Genç Çiftçi Kredisi, Altın Kovan Kredisi, Kredinin Temel Özellikleri, Tarım Transfer Kredisi, Güneş Enerjili Sulama Sistemi, Üreten Kooperatif Kredisi, Kadın Çiftçi Kredisi gibi konularında bilgi aktarımında bulundu.

Şube Müdürü Alaattin Erden konuşmasında,  tarım alanındaki kadın girişimci sayısının artırılması, kadınların tarımsal üretime yönelik yatırımlarının ve faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla kadın çiftçilerimize 500.000 TL’ye kadar sunulduğunu, bu kredi kapsamında “süt hayvancılığı, besicilik, arıcılık, et tavukçuluğu, serada sebze üretimi, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği" konularında desteklerinin olduğunu kaydetti.

Erden, Bankanın “canlı hayvan alınmasına, basit sera yapımına yönelik inşaat harcamamalarına, faaliyet konularıyla alakalı ilgili makine ekipman alınmasına (traktör hariç), kiralık işletmeler için kira ücretine faaliyet konusuyla alakalı ilgili işletme giderlerine yönelik ilgili kredi ürünlerinden faydalanabileceğini kaydetti.

Ziraat Bankası İlçe Müdürü, bu destekten faydalanmak isteyen kişilerin koşulları,  üretim yapılacak konu uygunsa ve ilgili yılda yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nda yer alan kriterleri sağlıyorsa, sübvansiyonlu kredi uygulamaları kapsamında, düşük faizli kredi imkânından yararlanabileceklerini belirtti.

Gazi Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Kuru ise yapılan ziyaretten ve bilgilendirmelerden dolayı Ziraat Bankası Müdürü Alaattin Erden’e teşekkür ederek, ülkenin tarımının, hayvancılığının Tarıma verilen imkânlarla ayağa kalkabileceğini kaydederek, devletin yapmış olduğu bu destek ve kredilerin çiftçiler açısından büyük bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

AdminAdmin