Güncel
Giriş Tarihi : 20-07-2022 10:03   Güncelleme : 11-07-2023 10:32

Tatil bitti, dönüşler başladı

Gerze’de hizmet veren otobüs firmalarından alınan bilgiye göre, bayram tatilinin bitmesiyle birlikte garajdaki otobüs seferlerinde yoğunluk yaşandı

Tatil bitti, dönüşler başladı

Kurban Bayramı tatilinde on binlerce kişi Gerze’ye akın etti. 9 günlük bayram tatili için ilçemize gelen ve Gerze nüfusunu ikiye katlayan yoğun kalabalık festival sırasında da devam etti. Kurban Bayramının ardından birbirinden coşkulu geçen festival sonrasında vatandaşlar evlerine dönüş yapmaya başladı. Gerze’de bulunan otobüs firmaları yoğunluk dolayısıyla İstanbul’a ek seferler çıkarttıklarını belirtti.

Gerze- İstanbul arasında otobüs seferleri yapan firma yetkilileri bayram öncesi ve bayram döneminde otobüslerde yoğunluk yaşandığını belirtti. Her gün birkaç seferin yola çıktığını belirten firma yetkilileri, 9 günlük bayram tatili ile birlikte bilet satışlarında görülmedik bir artışın yaşandığını kaydetti.

Güzelliği ile vazgeçilmez tatil yerlerinden olan ilçemize de Kurban Bayramı'nda oldukça yüksek sayıda tatilci akını oldu.

En yüksek yolcu yoğunluğu İstanbul- Gerze seferlerinde yaşandı. Yetkililer, bayram sonu ile birlikte seferlerin sabah ve akşam olmak üzere 2 kez yapıldığını, bayram öncesi ve bayramda da zaman zaman ek seferler düzenlediklerini söylediler.

İlçemizde faaliyet gösteren otobüs firmalarında İstanbul-Gerze sefer fiyatı 450 TL, 6 ila 10 sefer düzenlenen Samsun- Gerze bilet fiyatı 100 TL, 2 sefer düzenlenen Ankara-Gerze bilet fiyatı 300 TL, 2 sefer düzenlenen Erzurum- Gerze bilet fiyatı 350 TL, tek sefer düzenlenen İzmir-Gerze bilet fiyatı 680 TL olarak satışa sunuluyor.

AdminAdmin