Güncel
Giriş Tarihi : 19-03-2020 17:32   Güncelleme : 19-03-2020 17:38

Tedbir Kapsamında Cuma Namazı Kılınmayacak

Sinop İl Müftüsü Hayri Çeliker Cuma selası okunmayacağını ve camilerin kapalı olacağını duyurdu.

Tedbir Kapsamında Cuma Namazı Kılınmayacak

İslam dininin her şeyden önce insan sağlığına önem veren ve insan sağlığını korumanın en önemli vazifelerinden biri olduğunu söyleyen Sinop İl Müftüsü Hayri Çeliker, ibadetlerin evlerde yapılması, evlerin birer mescide dönmesi gerektiğinden bahsetti.

Basın açıklaması yapan Çeliker, yaşanan korona virüs salgını için vatandaşlara bir takım uyarılarda bulunarak, İslamiyet’in temiz ve pak olmayı öğütlediğini bu sebeple herkesin İslamiyet’e uygun şekilde temizlenmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Salgın hastalığın hüküm sürdüğü bu dönemde camide cemaatle birlikte namaz kılınmasına bir süre ara verileceğini ve Cuma selası okunmayacağını söyleyen Çeliker “Virüse karşı el birliği ile Müslüman duyarlılığıyla ve devletimizin koyduğu kurallara uyarak ibadetlerimizi evimizde yaparak, temizliğe hijyene dikkat ederek en kısa sürede bu hastalığı inşallah atlatacağız.

Yarın Cuma selası verilmeyecek yine ertesi gün yani Cumartesi günü Miraç kandili, kandilde de sela verilmeyecek ve camilerimiz kapalı olacak. İnşallah evlerimizi mescide camiiye çevirebilelim ve bu konuda anlayışlı olalım. Her birimizin ciğeri yanıyor, camilere gidip ibadet edebilmek için can atıyoruz ancak önce sağlık diyoruz. Rabbim vatanımıza, milletimize,  bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum. Biran önce hastalarımızın şifa bulmasını ve Müslüman hekimlerimizin de inşallah bu hastalığa bir tedavi ve aşı bulacağına inanıyorum. Herkese hayırlı ve sağlıklı günler diliyorum” ifadelerine yer verdi.

İlçe Müftüsü Bayram Karar’da yapılan açıklamanın Diyanet İşleri tarafından kendilerine bildirildiğini yarın yalnızca öğlen ezanı okunacağını ve camilerin kapalı olacağını duyurdu. Bu zor günlerin manevi birlik ve bütünlükle en kısa sürede atlatılmasını dileyen Karar, vakit namazları başta olmak üzere tüm ibadetlerin evlerde yapılması gerektiğinin altını çizdi.

AdminAdmin