Güncel
Giriş Tarihi : 09-05-2023 15:15   Güncelleme : 09-05-2023 15:31

TEMA öğrencilere ‘Ağaç Sevgisi’ ni aşılıyor

TEMA Vakfı Gerze Şubesi tarafından ilçemiz Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencilerine ‘’Ağaç Kardeşliği’’ anlatıldı, projenin materyalleri dağıtıldı

TEMA öğrencilere ‘Ağaç Sevgisi’ ni aşılıyor

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı tarafından, Gerze’ de ‘Ağaç Kardeşliği Projesi’ kapsamında öğrencilere ağaç sevgisi kazandırılması adına eğitimler veriliyor.

Sınıf Öğretmeni Mehmet Doğdu, Gerze TEMA Sorumluları Volkan Yaşar Berber ile Öznur Özden tarafından ‘’Ağaç Kardeşliği Projesi’’ kapsamında Gerze Gazi Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu 3-C sınıfı öğrencilerine eğitim verildi, birlikte etkinlikler yapıldı.

TEMA Vakfı Gerze Sorumlusu Öznur Özden etkinlikle ilgili verdiği bilgide "Ağaç Kardeşliği Projesi; Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfının (TEMA) 2016 yılı itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde uyguladığı, yardımseverlik koşusu yapan gönüllü koşucuların desteğiyle hayata geçirilen bir doğa eğitim projesidir.

Proje ile ilkokula giden çocukların doğayı deneyimleyerek öğrenmeleri; ekosistem, endemik bitki, biyolojik çeşitlilik gibi kavramları tanımaları ve tohum yetiştirme sürecini gözlemlemeleri ve "Orman Ekosistemi ve Biyoçeşitlilik" konusunda farkındalık kazanmaları amaçlanmaktadır” dedi.  

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalıştıklarını kaydeden bir diğer TEMA Sorumlusu Volkan Yaşar Berber ise okul idaresine, öğretmenlere, öğrencilere, emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

AdminAdmin