Güncel
Giriş Tarihi : 02-03-2022 18:23   Güncelleme : 06-07-2023 17:26

Temeli, Dualarla Atıldı

Yamacık köyü Saraç Mahallesi’nde yapılacak olan yeni caminin temeli atıldı

Temeli, Dualarla Atıldı

Köy mescidinin yetersiz kalması nedeniyle köy sakinleri ile alınan karar doğrultusunda mescidin yıkılarak yerine iki katlı, şartları daha uygun bir cami yapılmasına karar verildiği belirtildi. Bu kapsamda, Yamacık köyü Saraç mahallesinde yeni caminin temel atma töreni geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.

Dualarla yapılan temel atma törenine Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Su, Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş,  İlçe Müftüsü Bayram Karar,  İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, AK Parti İlçe Başkanı Cumhur Kurt ve Yamacık köyü sakinleri katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Allah’ a ait mülke vekil tayin edilmenin imtihan olduğunu belirterek yapılan hayrın kabul olmasını diledi. Dundar,   “Allah hayrınızı kabul etsin, hiçbir mal öbür tarafa götürülmüyor, mal Allah’ ın malı, mülk Allah’ ın mülkü, bizi vekil tayin ettiyse bu bir imtihan vesilesidir. Rabbim niyetinizi kabul etsin; tez zamanda bu güzel caminin tamamlanıp, bizlere de burada hep beraber ibadet etmeyi nasip etsin. Bizlerde köye yapabileceğimiz bir katkı varsa her zaman hazırız” diye konuştu.

Yeni camiinin yapılması için hem maddi hem de manevi anlamda destek veren herkese teşekkür ettiğini belirten Yamacık köyü Dernek Başkanı Sadık Saraç’ ta,  “köyümüzün küçük bir mescidi vardı fakat köyümüz için yetersiz kalıyordu. Cenazemiz olduğunda gelen misafirlerimiz için de yetersiz kalıyordu. Bizde mevcut ibadethanemizi yıkıp yerine yeni bir cami yapmaya karar verdik. Köylülerimiz de bu fikre destek verdi, bugünde camimizin temelini attık.

Başta İrfan Saraç, Nazım Saraç, Mustafa Horoz (Horozoğlu Yapı İnşaat) olmak üzere köyümüz hayırseverlerinin desteğiyle camimizin temelini atıyoruz. Allah destekçilerimizden razı olsun, böyle işler birlik, beraberlik sayesinde oluyor” diyerek bütün herkese teşekkürlerini sundu.

Temel atma programı, yapılan ikram ve konuşmalarla son buldu.

AdminAdmin