Güncel
Giriş Tarihi : 22-02-2017 12:27   Güncelleme : 22-02-2017 12:27

Tepki Çeken Aydınlatma Direkleri Kalktı; Modern Direkler Geldi

Sakarya Caddesi’ne yeni aydınlatma direkleri dikilmeye başlandı. Projelendirilmesi yapılan yeni cadde düzenlemesine yakışmayan direkler dikilmiş; halk ve Sinop basını günlerce bu direkleri tartışmıştı

Tepki Çeken Aydınlatma Direkleri Kalktı; Modern Direkler Geldi

Sinop’taki Sakarya Caddesi’ne yeni aydınlatma direkleri dikilmeye başlandı. Projelendirilmesi yapılan yeni cadde düzenlemesine yakışmayan direkler dikilmiş; halk ve Sinop basını günlerce bu direkleri tartışmıştı.

 

Bilindiği üzere Sinop’un en kalabalık ve en yoğun trafiğine sahip olan Sakarya Caddesi, Kalkınma Bakanlığı ve Sinop Belediyesi’nin ortaklaşa çalışmaları sonucu, Eylül ayında trafiğe kapatılıp yeniden düzenlenmeye başlamıştı. Sinop’ta yaşayan insanlara rahat bir nefes aldıracak projede en çok tepki çeken olay ise Sakarya Caddesi üzerine koyulan aydınlatma direkleri olmuştu. Söz konusu direkler, cadde üzerinde yapılması planlanan proje üzerinde sırıtmakla kalmayıp, kötü bir görüntü meydana getirmişti.

 

Başkan söz vermişti

Yeni yılın ilk günlerinde, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül konuyla ilgili olarak, direklerin Sakarya Caddesi’ne yakışmadığını söyleyerek 22 dekoratif direğin cadde üzerine konuşlandırılacağını belirtmişti. Aydınlatmanın YEDAŞ’ın görevi olduğunu belirten Ergül, o dönemde yaptığı konuşmada yeni direklerin pazarlığının yapılıp, anlaşmaya verildiğini açıklamıştı.

 

Bu açıklamadan yaklaşık 2 ay sonra, Başkan Ergül’ün söz verdiği dekoratif direkler dikilmeye başlandı.  V şeklinde açılarak Sakarya Caddesi’ni aydınlatacak olan direkler vatandaşlardan tam not alırken, caddeye daha modern bir görüntü katacağa benziyor.  


Kaynak: Gerzeninsesi.com
Haber: Kaan TÖNGELCİ




Erkan TaşErkan Taş