Güncel
Giriş Tarihi : 09-09-2015 08:59   Güncelleme : 09-09-2015 07:56

Tepkileri Sert Oldu

Sosyal Medya Üzerinden Örgütlendiler ve Uğur Mumcu Meydanında Toplandılar

Tepkileri Sert Oldu
 Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde askeri araçların geçişi sırasında PKK’nın patlayıcıları infilak ettirmeleri sonucu şehit ve yaralıların olduğu haberi, Sinopluları sokağa döktü. Uğur Mumcu Meydanında toplanan yüzlerce Sinoplu terörü lanetledi.
Gazeteci Mete Çağdaş’ın sosyal medya üzerinden organize ettiği teröre tepki programı , Seyid Bilal Camisi İmam Hatibi Selahattin Başkaya’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından bir açıklama yapan gazeteci Mete Çağdaş, yaşanan hain saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerine rahmet diledi. Çağdaş; “Bugün burada toplanmamızın tek bir amacı vardır. O da “vatan sana minnettarız” diyebilmek ve bizlerin minnettarlığı için, mertebelerin en yüksek mertebesi olan şehitlik mertebesine eren son 16 şehidimizi rahmet ve şükranla anmaktır.”dedi.

Çağdaş,  sözlerine şöyle devam etti “ Dostlar, ne oldu ise oldu biri ya da birileri düğmeye bastı ve 7 Haziran seçimlerinden sonra 2 yıldır duran terör eylemleri birden bire adeta hortladı ya da hortlatıldı. Biz burada nerden olursa olsun hangi görüşü temsil ederse etsin terör denilen belayı lanetlemek, nefretle kınamak için toplandık.Hamile eşinin yanında ve gözleri önünde kalleşçe vurulan, babası ile çarşı izninde telefon ile görüşürken ensesinden kahpece vurularak katledilen, Uykularında uyurken kafalarına kurşun sıkılarak adice, haince ve insanlık dışı bir puştluk ile şehit edilen asker ve polislerimizi unutmadık unutmayacağız, unutturmayacağız

HAİNLERE ORTAKLIK YAPANLARI UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ!

Konuşması sıklıkla atılan teröre lanet sloganları ile kesilen Mete Çağdaş, terör örgütlerinin yaptığı hain saldırı planlarını bildikleri halde güvenlik güçlerine haber vermeyenleri de bu vatanın affetmeyeceğini ifade etti. Çağdaş; “Bu vatanın evlatlarına hain puslar kurulurken, yani yollara mayınlar döşenirken, görüpte güvenlik güçlerine ihbar etmeyen, onları uyarmayan; Hakkârilileri, Tuncelilileri, Bingöllüleri, Diyabakırlıları velhasıl hainlere ortaklık ve yataklık yapanları da unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Anlayacağınız Bizim asırlardır birlikte yaşayıp da ekmeğimizi bölüştüğümüz, suyumuzu paylaştığımız o kardeş dediklerimiz insanlar ne yazık ki kalleş çıkmıştır!” diye konuştu.

HDP BU HAİNLİĞİN SUÇ ORTAĞIDIR

Yapılan 7 Haziran seçimlerinin ardından 80 milletvekili ile TBMM çatısı altına giren HDP’nin apaçık terör örgütü ile işbirliği içinde olduğunu ve ülkeye yapılan bu hain saldırılarda terör örgütü PKK ile ortaklaşa hareket ettiğini savunan  Gazeteci Mete Çağdaş, HDP’nin vatana ihanet ettiğini söyledi. Çağdaş; “Son 7 Haziran seçimlerinde yüzde 13 oy alarak 80 milletvekili ile bugün TBMM çatısı altında 3.parti durumunda olan HDP’liler, bu hainliklerin bu kahpeliklerin bu puştlukların suç ortaklarıdırlar. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir durum söz konusu olamaz yani terör örgütü ile açık açık birlikte hareket eden siyasetçi olamaz, olmamıştır da.  Fakat bizde bu artık normalmiş gibi bir hal aldı.

Böyle bir şey Türkiye halkının yani hangi ırktan olursa olsun vatanperver olan her vatandaşın canını sıkıyor yüreğini acıtıyor. HDP 7 Haziran’da sadece Kürtlerin değil Türklerin de oylarını almıştır. Niye mi? Düşünüldü ki nasılsa 2 senedir kan dökülmüyor gözyaşları akmıyor acılar yaşanmıyor. HDP de girsin meclis çatısı altında siyaset yapsın. Yani Sadece bir bölgenin değil Türkiye’nin partisi olsun. Böyle düşünülerek oy verildi bunlara. Peki onlar ne yaptı? Seçilir seçilmez sözlü saldırılarını sürdürdüler. Çıktı biri bizim arakamızda PKK var, PYG var diyerek, terör örgütleriyle birlikte hareket ettiklerini, açıkça söylemedi mi? Biri de “ PKK sizi tükürüğü ile boğar “diye salyalarını akıtarak, yüzümüze karşı bunu söylemedi mi? E o zaman bunlar kim, Türkiye’nin partisi olmak kim? HDP PKK’nın meclisteki kuryesidir, Hem bu vatanın evlatlarının kanını akıtan hem de kalleşçe kahpece bunu gerçekleştiren o şerefsiz örgüt elamanları ile kol kola olacaksınız, hem de tüyü bitmemiş yetim hakkı bulunan, şehit ve gazi ailelerinin payı olan devlet kasasından maaş alacaksınız, hem de üstelik  parti olarak hazineden trilyonlarca  yardım öyle mi?  bu ne turşu bu ne perhiz? Biliyoruz ki devlet hazinesinden aldığınız o yardım ile PKK’ya Silah alacak, şehirdeki eşkıyalarınızı daha da güçlendirecek ve yediğiniz sofraya pisleyeceksiniz! Bizde buna göz yumacağız ses çıkartmayacağız ha…” dedi.

HDP SİYASİ DÜŞÜNCEYİ DEĞİL TERÖR ÖRGÜTÜ PKK’YI TEMSİL EDİYOR

Konuşmasında HDP’nin isminde yazdığı gibi demokrasiyi değil ihaneti, hainliği ve terör örgütü PKK’yı temsil ettiğini belirten Mete Çağdaş, TBMM çatısı altında terör örgütünü temsil eden bir partiyi istemediklerini ifade etti.Çağdaş; “ Gazeteceilik Yaşamım boyunca hep özgürlüklerden yana olmuşumdur. Yani insanların fikirlerini açıkca beyan etmeleri için mücadele vermişimdir. Fakat HDP bana göre bir siyasi görüşü bir düşünceyi temsil etmiyor. Onun temsil ettiği tek şey terör örgütü PKK… Ve sizler de o kadar çok eminim ki benim kadar bu işe şaşkınsınız. Yani Bir terör örgütünü açıkça bulundukları ülkenin meclis çatısı altında savunan bir parti, dünyanın hiçbir ülkesinin parlamentosunda yoktur. Ama bizde varlar ne yazık ki. Bu parti derhal kapatılmalı sorumluları yargı önüne çıkartılmalı ve hukuk karşısında gereken ne ise o muameleyi görmelidirler. Bunun Demokrasi ile özgürlüklerle filan uzaktan yakından alakası yoktur. HDP Tamamen Kürt milliyetçiliği üzerinden ayrımcılık ve bölücülük yaparak, siyaset sergileyen ve de üstelik dağlarda tetikçisi olan bir partidir” dedi.

PKK ARKASINDA KÜRESEL GÜÇLER BULUNAN BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

PKK terör örgütünün dünya devletlerinin desteği ile güç kazandığını belirten Gazeteci Mete Çağdaş, Türk milletinin ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara kanmayacağını söyledi. Çağdaş; “PKK terör örgütünün arkasında küresel güçlerin bulunduğu bir gerçektir. Yoksa 30 yılı aşkın bir süredir dağlarda soluklanabilmesi mümkün değildir. PKK’nın arkasında Amerika, İsrail, İngiltere, Almanya, Yunanistan, Rusya, Ermenistan, Fransa gibi devletler vardır. PKK onun için yıllardır ayaktadır. Amerikan  gizli servisi CIA tarafından, İsrail Gizli servisi MOSSAD ve İngiliz istihbarat teşkilatı M16  tarafından eğitilmişlerdir. Aralarında da Büyük çoğunluğu Ermeni olmakla birlikte İngiliz Fransız  askerleri  ve stratejik uzman olarak da başlarında CIA ve MOSSAD ajanları vardır. Yani iki çapulcunun kurduğu bir örgüt değildir. Hadi şimdi size burada  “ Benimle dağa çıkıp Vatan cephesi adı altında bir sivil milis gücü oluşturalım “desem kaçınız gelir? 10 kişi… Bilemediniz 20 hadi 50 olsun… Elimizde silah yok, paramız yok, dağlarda ne yiyip ne içeceğiz? Ama bakın PKK dağlarda yıllardır barınıyor çünkü helikopterler ile yiyecek battaniye ve silah getiriliyor. Diyeceğim küresel güçler bizi Kürtlere karşı öfkelendiriyor, Kürtleri de kendi çıkarları için bizlere karşı kullanıyorlar. Tek hedefleri var büyük Ermenistan’ı kurmak. Türkiye’nin doğusunda Irak ve Suriye’nin kuzeyinde Kürtleri kullanarak ileride büyük Ermenistan’ı kurmak hayalleri içersindeler. Kürtleri kullanarak İsrail’i az önce sözünü ettiğim sınırlar çerçevesi altında Akdeniz’e indirmek de var amaçları arasında Ortadoğu’nun petrolünün kontrolünü, Ortadoğu’nun siyasi coğrafyasının hâkimiyet savaşıdır yaptıkları Türkiye’yi PKK ile tehdit ederek yıllardır hem ekonomik hem de askeri açıdan etkisiz kılmaktır hedefleri” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN EN KUZEY NOKTASINDAN TÜRKİYE’NİN GÜNEYDOĞUSU’NA SESLENİYORUZ

Türkiye’nin en uç noktası olan Sinop’tan, Türkiye’nin Güneydoğusunda yaşayanlara seslenen Mete Çağdaş, tüm vatandaşları Türkiye’nin bütünlüğüne sahip çıkmaya davet etti. Çağdaş; “Yüzlerce yıldır barış içersinde, kardeşçe yaşadığımız, kız alıp kız verdiğimiz, dünyanın en sağlam coğrafyasına sahip, dünyanın en özgürlükler ülkesi olan Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne sahip çık. PKK sizi değil Ermenileri temsil ediyor. İçinde özgürce yaşadığınız, hatta elektrik parası vermediğiniz, vergi bile ödemediğiniz zenginlik fırsatlarını iyi değerlendirdiğiniz, Kaymakam, Vali, milletvekili, bakan, başbakan ve hatta cumhurbaşkanı bile olabilme hakkını elde edebildiğiniz bu ülkeye nankörlük yapmayınız. Nankörlük yapanlarınızı da dışlayınız. Bu ülke parçalanırsa ne Kürtler yarar ne de Türklere. Uyanın artık yeter! Bakın Kuzey ırak’ta sizi kullandılar ne haldesiniz oralar da? Bu topraklar, kutsal topraklardır. Kan ile çizilmiştir milli sınırları…Biz Irak’a Suriye, Mısır ya da Libya ya benzemeyiz eğer sabrımız taşarsa ki taşmak üzere bu toprakları bölüp parçalamak isteyenler bilsinler ki içimizdeki yangın önce balkanlara oradan da Avrupa’ya sıçrar ve 3.dünya savaşı çıkar. Çünkü uğraştığınız bölüp parçalamak istediğiniz ülke kabile bir devlet değil. Mitolojik bir ulus olan ERGENEKON’dur. Soyu sopu bellidir. Oğuzdur boyu, kayıdır. Osmanlıdır Mustafa Kemal’dir. Çanakkale’dir, 30 Ağustos zaferidir.

Belki Siyasi irade eksik kalmıştır, belki ordumuz siyaseten yeterli desteği alamamıştır. Bu sizi yanıltmasın, şımartmasın küstahlaştırmasın.Çünkü bizlere, yani Türk halkına böyle durumlarda meşru müdafaa hakkı doğar. O hakkımızı kullandırmaya bizi mecbur bırakmayın. Yoksa nerden çıktığınıza pişman olursunuz.Yaşasın tam ve bağımsız Türkiye, Yaşasın birlik ve beraberlik mücadelemiz, ne mutlu Türk’üm diyene” dedi. Yapılan açıklamanın ardından grup sloganlar eşliğinde meydandan ayrıldı.

Kaynak : Halksesi

hakan akbaşhakan akbaş