Güncel
Giriş Tarihi : 22-12-2016 15:38   Güncelleme : 22-12-2016 15:11

Teröre Karşı Ayağa Kalktılar

Gerze Meslek Yüksek Okulu (GMYO) teröre karşı tek yürek oldu

Teröre Karşı Ayağa Kalktılar
Gerze Meslek Yüksek Okulu (GMYO) teröre karşı tek yürek oldu. Öğrenciler bazın açıklaması yaparak Türkiye ve yakın coğrafyamızda yaşanan terör olaylarını kınadı.

GMYO Konferans Salonu'ndaki basın açıklamısından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğrenciler adına konuşan Edanur Akgül, "terörün her türlüsüne karşı milletçe milli bir duruş göstermek için, katliamlara dur demek için, insanların yaralarını sarmak için Sinop Üniversitesi öğrencileri olarak bir araya geldik" şeklinde konuştu. Türk Milleti olarak zor günler geçirdiğimizi belirten bildiride, Beşiktaş ve Kayseri'deki terör olayları ve Halep'teki insanlık dramıyla ilgili kınamada bulunuldu.

Halep'te büyük bir katliam yaşanıldığını hatırlatan Akgül, öğrenciler adına şu şekilde konuştu: "Bizim üç beş saniyeden fazla bakamadığımız görüntülere fotoğraf karelerini Halepli kadınlar, çocuklar, yaşlılar bizatihi yaşamakta. Bombalanmayan tek bir hastanenin dahi kalmadığı Halep'te yaralanmak ölmekten daha trajik bir hale gelmiş durumda. Zalimler bilinçli bir şekilde fırınları, hastaneleri, okulları, camileri ve halkın temel ihtiyaçlarını karşılamak için çıktığı toplu mekanları vuruyor. Halep'e deprem etkisi yaratan sığınak delici bombalar atılıyor ve enkazların altından her gün onlarca kadın ve çocuk cesedi çıkarılıyor. Bu ağır saldırılar altında kalan 300 bin sivil en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak hale gelmiş durumda ve ölümle, açlıkla pençeleşmektedir. Yaşananlar karşısında kulakları sağır eden bir sessizlikle karşı karşıyayız. Halepli kardeşlerimizi ağır bombardımanlar, sistematik katliamlar kadar insanların sessizliği de yaralıyor.

Ne yazık ki İslam alemi de bu sessizliğin bir parçası olmuş durumda. Bir vücudun azaları gibi olması emredilen müminlerin, kardeşleri ateş altındayken sessiz kalmasını ise idrak etmekte zorlanıyoruz. Dört koldan kuşatılmış, nefessizliğe mahkum edilmiş Halep'te Müslümanlar katlediliyor. Zulüm karşısında susmanın suça iştirak olduğunu haykıran bir peygamberin ümmeti olarak kardeşlerimizin katledilmesine sessiz kalmayacağız.

Böylesine acı ve zor günlerin bir daha yaşanmamasını, ülke olarak milli birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenerek artmasını diliyor, yaşanan bu zulmü şiddetle kınıyoruz"


Erkan TaşErkan Taş