Güncel
Giriş Tarihi : 10-09-2015 15:09   Güncelleme : 11-09-2015 10:07

Tezgahlar taze balıklar ile doldu

Av yasağının bitmesiyle balık fiyatlarındaki son durum ne? Bu sene balık sezonu nasıl geçecek?

Tezgahlar taze balıklar ile doldu
 AV yasağının sona ermesi ile birlikte denize açılan tekneler balık dolu dönerken, teknelerdeki bu bolluk Gerze'deki balık tezgahlarına da yansıdı. Balıkçıların avlanma hasreti sona ererken, aylardır balık bekleyen Gerzeli vatandaşlarında yüzü güldü.


Mevsim balıkları, yüksek fiyatları nedeniyle vatandaşların alım güçlüğü çektiği kırmızı ete alternatif oluşturuyor. Et fiyatlarının bu şekilde gitmesi halinde balığa olan rağbetin daha da artacağı bekleniyor.

Gerzeli balıkçılar,bu sene bereketli bir sezon beklediklerini, havaların serinlemesi ve deniz suyu sıcaklığının düşmesiyle avlanan balık miktarının artacağını ve fiyatların düşeceğini ifade ettiler.


Avlanma yasağının sona ermesi ile balık sezonu açıldı. Denizlere açılan teknelerin bol balık ile dönmesi, Gerze'deki balıkçı tezgahlarına da yansıdı. Taze balıklar tezgahlarda yerini alırken fiyatlar şu şekilde; hamsi kilosu 10 TL, çupra ve levreğin kilosu 23 - 25 TL , palamut 8 - 10 TL, somon 16 TL, mezgit kilosu 15 TL’den ve istavrit kilosu 10 TL'den satışa sunuldu. 
 

Seda ŞengülSeda Şengül