Güncel
Giriş Tarihi : 14-01-2020 17:44   Güncelleme : 15-01-2020 10:46

TOKİ Alanı Kısa Sürede Belirlenecek

Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş Sinop için planlanan TOKİ projesinin alan çalışmasının en kısa sürede tamamlanacağını duyurdu.

TOKİ Alanı Kısa Sürede Belirlenecek

Adalet ve Kalkınma Partisi Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş “100 Bin Sosyal Konut Projesi” kapsamında Sinop’ta inşa edilecek TOKİ sosyal konutlarına Sinopluların yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, konutların inşa edileceği alanın da kısa sürede belirleneceğini kaydetti.

Sinop’un her geçen gün geliştiğini söyleyen Maviş, yaşanan bu hızlı gelişme dolayısıyla yapı ihtiyacında artış yaşandığını, özellikle sanayi bölgesinde çalışan personeller ve iş adamlarından gelen yoğun talep üzerine Sinop için ilk etapta 300 sosyal konut yapılacağı kaydetti.

TOKİ sosyal konutlarının inşa edilebileceği alanlarda incelemelerde bulunduklarını ve en yakın zamanda yer tahsisinin kesinleşeceğini söyleyen Maviş açıklamalarını şu ifadelerde sürdürdü:

“Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un Sinop ziyaretinde müjdesini verdiği TOKİ sosyal konutlarının yapımı için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan proje kapsamında Sinop’umuza kazandırılacak sosyal konutların 300’ü il merkezine inşa edilecek. Konutlarımız 2+1, 3+1 olacak şekilde tasarlanacak. Hak sahiplerinin belirlenmesinde şehit ailelerimiz, harp ve vazife malulleri, dul, yetim ve % 40 engelli vatandaşlarımıza belirli bir öncelik tanınacak. İnşallah hak sahibi olan hemşerilerimiz kira öder gibi ev sahibi olacak. 15 Ocak 2020 tarihine kadar devam eden başvurular için hemşerilerimiz Ziraat Bankası yetkili şubelerine yoğun bir şekilde müracaat ediyorlar” diyerek yapılacak konutların Sinop’a hayırlı olmasını diledi.

AdminAdmin