Güncel
Giriş Tarihi : 16-10-2018 10:40   Güncelleme : 16-10-2018 11:21

TÜKETİCİLERE HKS(HAL KAYIT SİSTEMİ)

HKS ile fiyat denetimi yapılabilecek

TÜKETİCİLERE HKS(HAL KAYIT SİSTEMİ)

Son zamanlarda tezgahlardaki yiyeceklerin, fiyatları ve güvenliği konusunda tüketici bir hayli tedirginlik yaşadığı belirtilmişti.Ancak tüketicileri sevindiricek ve işini kolaylaştırıcak ''HKS(HAL KAYIT SİSTEMİ)'' mobil uygulaması hayata geçtiği Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci tarafından duyuruldu. Satın aldığınız sebze ve meyvelerin kontrolünü artık çok kolay bir şekilde yapabileceksiniz. Hal Kayıt Sistemi mobil uygulaması sayesinde, meyve ve sebzelerin her türlü bilgisi gözler önüne gelecek.
HKS sayesinde satın alacağınız meyve ve sebzelerin elektronik ortamda üreticisini, üretim zamanını ve yöntemini takip edilebileceksiniz.

FİYAT DENETİMİ YAPILABİLECEK
Tüketicilerimiz cep telefonlarına yükleyecekleri HKS Mobil Uygulama ile künyedeki karekodu okutarak, satın aldıkları sebze ve meyvelerin üreticisini, üretildiği bölgeyi, üretim zamanını ve yöntemini (organik, iyi tarım, konvansiyonel) öğrenebilecek.
Böylece, bir nevi piyasa denetimi yapacak. Ayrıca vatandaşlar, tezgahta perakende satış fiyatını gördüğü ürünün üreticiden hangi fiyattan satın alındığını ve el değiştirmelerde oluşan fiyatını anlayabileceği belirtildi.

“HKS Mobil” adı verilen uygulama, iOS cihazlar için App Store‘dan, Android cihazlar için ise Google Play Store’dan ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Eğer tüketiciler, fiyat veya benzeri bir konuda şikayetlerini iletmek istiyorlarsa, yine mobil uygulama üzerinden "444 0 425” numaralı HKS Çağrı Merkezi'ne ulaşabiliyor

AdminAdmin