Güncel
Giriş Tarihi : 20-04-2015 09:34   Güncelleme : 05-05-2015 01:33

Turizme taze kan: Park Yıldız törenle hizmete girdi

Uzun süredir açılması beklenen Bektaşağa Göleti mevkisindeki Sinop Park Yıldız işletmesi görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Turizme taze kan: Park Yıldız törenle hizmete girdi

Uzun süredir açılması beklenen Bektaşağa Göleti mevkisindeki Sinop Park Yıldız işletmesi görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Sinoplu İş kadını Ayşe Serpil Yıldız Sinop Bekteşağa köyünde bulunan göletin ihalesini alarak bambaşka bir hale getirdi. Sinop Park Yıldız İşletmesinde Cafe,Restaurant, At Çiftliği,Atv Safari,Yürüyüş Parkuru,Çocuk Eğlence parkı,toplantı, düğün organizasyonu ve piknik mesire alanı bulunuyor.

Açılışa çok sayıda davetlinin yanı sıra Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ve eşleri, Sinop Jandarma Albay Garnizon Komutanı Şefaattin Serten, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Sinop İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Sinop Müftüsü Mustafa Erkan, Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sinop AK Parti Milletvekili Adayları Cengiz Tokmak ve Nazım Maviş, SİAD başkanı Rafet Orhan, SİAD yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sinop Park Yıldız işletmesi sahibi Sinoplu iş kadını Ayşe Serpil Yıldız, açılışa katılan tüm misafirlere teşekkür etti. Yıldız; “Bizleri bu anlamlı günümüzde yalnız bırakmayan siz değerli misafirlerimize öncelikle çok teşekkür ediyorum. Tesisimiz aslında Haziran ayı ortalarında tam anlamıyla tamamlanmış olacak. Bu sebeple bugün yaşattığımız aksaklıklardan dolayı hepinizden özür diliyoruz. Bu memlekette bana düşen bir şey varsa bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğim. Hepinize tekrar sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi. 

Daha sonra söz alan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya turizm şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Sinop’a böyle bir tesisi kazandırdığı için Sinop Park Yıldız işletmesi sahibi Ayşe Serpil Yıldız’a teşekkür etti. Sinop’un Allah vergisi doğal bir güzelliğe sahip olduğunu fakat Sinop’ta bunun tam anlamıyla değerlendirilemediğini belirten Vali Çetinkaya açılacak bu tür tesislerle Sinop’un tanınmasına ve ilerlemesine vesile olunacağını söyledi.

Çetinkaya; “2015 yılı Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz tamamen turizme hizmet eden bu tesisin açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sinop’ta göreve başlayalı yaklaşık 40 gün gibi bir süre oldu. Göreve başladığım günden bu yana herkes bana Sinop’u nasıl bulduğumu soruyor. Sinop’a gelmeden önce bir turizm kentine gideceğim söyleniyordu. Geldiğimden bu yana da Sinop’a bu gözle bakıyorum. Sinop gerçekten çok güzel bir şehir. Allah doğal güzellikleri vermek konusunda Sinop’a çok cömert davranmış. Tabi gerçekleri de ifade etmek gerekir. Sinop Allah’ın verdiği bu nimetlerle yetinmiş. 

Turizm kenti olmak için doğal güzellikler ve tarihi eserlerimizle yetinemeyiz. Bunları turizm piyasasına birer turizm değeri olarak sunmamız gerekiyor. Sinop’ta bu anlamda bir takım eksiklikler var. İnşallah bizim dönemimizde Sinop bu konuda yol alır ve bizlerde bu vesile ile Sinop’a katkıda bulunuruz. Bu anlamda Ayşe hanım bizlere destek verdi. Bu güne bu açılışı yetiştirdi. İnşallah bundan sonraki süreçte eğer Sinop bir turizm kenti olmalıdır diyorsak bu açılışları çoğaltmamız lazım. Bu anlamda 2015 sezonuna güzel bir giriş yaptığımızı düşünüyorum. Bundan sonraki dönemde de gerek kamu imkanlarını kullanarak bizler devlet kurumları gerekse özel sektördeki yatırımcılarımız kendi özel birikimlerini devletin bu konuda verdiği teşvikleri kullanarak bu tesislerin sayısını Sinop’ta artırabilirse gerçekten o zaman Sinop turizmde marka şehir olur. Bu anlamda bugün bu tesisi şehrimiz ile buluşturan Ayşe hanıma başarılar diliyorum. Tesisimizin Sinop’umuza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Vali Çetinkaya ve protokol üyeleri tarafından kesilen kurdele ile Sinop Park Yıldız işletmesi hizmete girdi. Düzenlenen açılış programı müzik dinletisi ve yapılan ikramlarla son buldu. 


hakan akbaşhakan akbaş