Güncel
Giriş Tarihi : 11-06-2016 16:41   Güncelleme : 11-06-2016 17:25

Türk Kızılayı 148 Yaşında

Türk Kızılay Şubesi Başkanı Sündüz Yuvacı Kızılay’ın Kuruluşunun 148. Yıl Dönümünde Yazılı Açıklamada Bulundu.

Türk Kızılayı 148 Yaşında
Türk Kızılay Şubesi Başkanı Sündüz Yuvacı Kızılay’ın 148.Kurtuluş Yıldönümünde yaptığı yazılı açıklamada;

Değerli Gerzeliler

Mensubu bulunmaktan büyük bir gurur duyduğumuz Kızılayımız 11 Haziran 2016 itibariyle 148. Yaşına giriyor. Tüzüğünde de altının çizildiği gibi “Faaliyetleri Zamanla Sınırlı Olmayan” bu büyük yardım çınarına bugüne kadar milyonlarca iyilik gönüllüsü güç vermiştir. Öncelikle ebediyete göçen tüm Kızılaycılara Allah’dan (CC) rahmet, aramızda olanlara şükranlarımı sunuyorum.

Kızılaycılık özünde bir ”iyilik hareketidir” Bu iyilik hareketi neredeyse bir buçuk asırdır “iyi insanların” omuzlarında yükselmiş dünyanın dört bir yanında ay yıldızlı bayrağımızın yanında Kızılay hilalimiz gururla dalgalanmıştır.

Ülkemizde ki ihtiyaç sahipleri bir yana, bugün 5 kıtada milyonlarca mağdur Kızılay’ın hilalini görünce rahat bir nefes almaktadır. Bilmektedir ki Kızılay, ihtiyaç sahipleri arasında hiçbir ayrım yapmadan Türk milletinden aldığı merhamet elini mağdurun eliyle buluşturacak yaralar ayrımsız şekilde sarılacaktır.

Kızılayımızın yaş günü birkaç yıldır olduğu gibi paylaşmanın ve dayanışmanın doruk noktasına çıktığı mübarek Ramazan ayına rastlamaktadır. Buda çalışmalarımıza ayrı bir şevk katmaktadır. Ramazanızın Hayırlara vesile olmasını dilerim.

Hayırseverler Bu Ramazan’da da Kızılay Hilalinin Altında Birleşecek

 Afet dönemleri dışında da ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılay'', Ramazan ayı boyunca sosyal yardımlarını sürdürecek. Türk Kızılay', bu yıl "Bir hilalle başlar Ramazan. O hilalle uzanır yardım sever eller" sloganıyla bir hilale başlar hayırseverlere hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine farklı çözümler sunacak. 

 Türkiye'ye yayılmış 700' e yakın Tadı Kızda, şubesinin yapmış olduğu detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın ihtiyaçları Ramazan ayında da giderilmeye devam edecek. bağışlarıyla Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine rnerhamet ellerini uzatmak isteyen yardımseverler. Kızılay'ın birbirinden farklı ve etkili bağış modellerinden seçen yapabilecek. 

Ramazan gıda kolisi bağını için kampanya 

Geçen yıl ramazan ayında birçok kuruluş ile işbirliği yaparak yaklaşık 50.000 adet gıda kolisi dağıtan Kızılay. bu yıl da gıda kolisi bağışı ile ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Kızılay bu yıl 100 bin gıda kolisinin üzerine çıkarak 500 bin ihtiyaç sahibinin sofrasına Ramazan bereketini taşımayı hedefliyor. 

Migros'un aralarında bulunduğu zincir mağazalar da Türk Kızılay' adına Gıda Paketleri satışa sunulacak. Aynca Türk Kızılay" resmi internet cinsinden de gıda paketi bağışlar kabul edilecek. Gıda paketlerinin ülkenin dön bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılması Ramazan ayı boyunca gerçekleştirilecek. 

 

Zincir mağazalarda Kızılaya Gıda Kolisi bağışlanabilecek 

Bir hilalle başlar Ramazan. O hilalle uzanır yardımsever eller " kampanyasına katılan zincir mağazalardaki -Ramazan Paketi Alanlarından bağışlamak istediği kadar paketi alan hayır sever. Türk Kızılayı standına yönlendirilecek. Bağışı alan Kızılay görevlisi. paketin zerin, Türk Kızılay' Iogosunu yapıştırarak ve bağış makbuzu karşılığı koliyi müşteriden teslim  alacak. Aynca Migros Sanal Market"ten de satın alınan ramazan Paketleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Müşterilerin bağışlayacakları Ramazan Paketi sayısı konusu20 sınırlandırılmayacak.bağışçılar. Ramazan paketlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşması hakkında bilgilendirilecek.

 

İhtiyaç Sahiplerine Kızılay kartı verilecek

ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için Kızılay Kart dağıtımına ramazan ayında da devam edilecek.  Modern ve örnek projeyle. yardımseverlerin -Türk Kızılayına emanet ettikleri nakdi bağışlar, Halkbank tarafından üretilen Kızılay Kartlara yüklenecek. Kızılay  Kartlar. Tür Kızılayının gerçekleştireceği detaylı incelemenin ardından. gerçek ihtiyaç. sahiplerine ulaştırılacak. ihtiyaç sahibi. kredi kartı kullanabildiği tüm alanlarda. ihtiyaçlanı Kızılay Kart ile kolayca karşılayabilecek

Aşevleri sıcak yemek verecek

 Aralıksız, olarak binlerce kişiyi doyuran Türk Kızılay' ülke çapında faaliyet gösteren toplam 13 aşevi ile Ramazan ayında da günlük yemek. iftar yemeği ve kuru gıda dağıtımı yoluyla çalışmalarına devam edecek. Hijyenik ortamlarda. besin değeri yüksek gıda malzemelerinden hazırlanan sıcak yemekler. aşevlerine gelemeyen. dışarıdan yemek alamayacak durumdaki yaşlı ve hastaların evlerine özel sefer taslarıyla ulaştırılacak. 

Zekat Ve adak kurban kesimi

Yıl boyunca süren adak kurban kesimi 2016 yılı Ramazan ayında da devam edecek. Geçen Ramazanlarda olduğu gibi bu sene de yardım severlerin zekat ve adak bağışlan Türk Kızılay' aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşacak.

Ramazanda 400 bin kurban eti konservesi dağıtılacak

 Yurt içi ve yurt dışındaki vekalet sahiplerinin kurbanlarından. islami ve hijvenik şartlara uygun olarak kesimlerini gerçekleştirilerek et konserverinin dağıtım Ramzan ayında da sürecek. Ramazan süresince 400 bin adet konserve Türk Kızılayı, Şubeleri aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. 
 
Bağışlar için değişik seçeneklerle yapılabilecek

 Türk Kizılayınala Ramazan ayında da destek vermek ve sofralarnı gerçek ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak isteyen hayırseverlerin ise bağış yapabilmek için pek çok seçeneği bulunuyor. Bağışçılar bankalarda bulunan Türk Kızılay! bağış tahsilat sistemi ve bağış hesaplarında dan. tüm PTT Işlem Merkezlerinin 2868 nolu Türk Kızılayı  Posta Çeki hesabından. Türk Kızılay internet sayfası www.kizilay.org.tr'den Ramazan Gıda Paketi Bağışı menüsünü  kullanarak elektronik işlemle, 168 Türk Kızılay! ücretsiz danışma ve bağış hattından ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden bağışlarını yapabilecekler. Ayrıca tüm operatörlerden   2868' e boş kısa mesaj atıp 10 TIlik bağış yapabilirler. 

 

Yılmaz GökgözYılmaz Gökgöz