Güncel
Giriş Tarihi : 03-01-2020 17:49   Güncelleme : 04-01-2020 20:04

TÜVTÜRK Tekrar Gerze’de

2019 takviminde Gerze’de hizmet vermeyi bırakan TÜVTÜRK ile yeniden anlaşma sağlandı.

TÜVTÜRK Tekrar Gerze’de

TÜVTÜRK’ün 2018 yılı içerisinde Gerze’de yer sorunundan dolayı hizmet vermeyi bırakması üzerine bilhassa traktör sahiplerinin mağduriyetinin artarak, şikâyetlerin yüksek sesle dile getirilmesi neticesinde Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve Ak Parti İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir ilgili kurum ile iletişime geçerek TÜVTÜRK’ün ilçede tekrar hizmet vermesinin önü açıldı.

Kabalı’dan Dikmen ilçesine kadar geniş bir alanda hizmet vermekte olan TÜVTÜRK’ün ilgili kurumlardan yer istediği, fakat yerin kendilerine gösterilememesi nedeniyle Gerze’de yapılmakta olan mobil araç muayene işlemini sonlandırdıkları Şensoy ve Özdemir tarafından ifade edildi.

Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve İlçe Başkanı Vahdettin Özdemir, TÜVTÜRK’ün Gerze’de tekrar hizmet verebilmesi noktasında Gerze Esnaf Odası Başkanlığı ve Gerze Şoförler Odası Başkanlığı ile birlikte ortaklaşa bir çalışma yaptıklarını, bundan sonra Mobil Muayene istasyonunun ayda iki defa Gerze’de hizmet vereceğini belirttiler.

Özdemir, “Ayda iki defa hizmet vermesi planlanan hizmetin dört sefere çıkartılması noktasında da girişimlerde bulunduk. TÜVTÜRK’ün bizden istediği kriterlere uygun yükümlülükler de belediye başkanımız sayesinde yerine getirilmiştir” dedi.

Gerze Küçük Sanayi sitesi yanında yaklaşık bir dönüm içinde çevre düzenlemesi yapılan üstü kapalı mobil istasyon için beton zemin atılmış olup büyük oranda tamamlandı.

Şensoy mobil istasyonun sanayi sitesinin yakınlarında olma sebebini muayene esnasında araçlarda oluşabilecek bir eksiklik ya da hatanın anında sanayi içerisinde giderilmesi ve vatandaşların mağdur olmamasından dolayı olduğunu belirtti.

hakan akbaşhakan akbaş