Güncel
Giriş Tarihi : 09-05-2017 20:51   Güncelleme : 10-05-2017 12:57

Üçüncü Halk Toplantısı Yapıldı

İlçenin idari amirlerinin yer aldığı toplantıda, vatandaşların sorunları dinlenerek çözüm bulunmaya çalışıldı

Üçüncü Halk Toplantısı Yapıldı

Bu ay üçüncüsü yapılan halk toplantısı, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar önderliğinde yapıldı. İlçenin idari amirlerinin yer aldığı toplantıda, vatandaşların sorunları dinlenerek çözüm bulunmaya çalışıldı.

 

Sinop’ta ilk olarak valilik tarafından uygulanmaya başlanan halk toplantısı, üç aydır ilçemizde de uygulanmaya başlandı. Nisan ayı olağan halk toplantısına katılım hem halk bazında hem de kamu kurum yöneticileri bazında bir hayli fazlaydı.

 

Toplantı öncesi halka açıklama yapan Bayraktar, vatandaşların birebirde kendilerine ulaşmakta güçlük çekebileceklerini söyledi. “Bu toplantıları fırsat bilip bize ulaşmanızı sağlayacağız. Devletin genel idaresi ve belediyesiyle ilgili ne tür sorunlarınız varsa bunu bize iletin. İşin münazarasını yapalım” şeklinde konuştu.

 

Bayraktar: “Belediye kanıtlasın”

Bodrum Kafe’de gerçekleştirilen toplantıda, Belediye ile yaşanan bir sorundan ötürü bazı belediye yetkililerinin Bodrum Kafe işletmesine cephe aldığını belirten kafe işletmecisi, “Kafenin alt tarafındaki çimler biçiliyor ve bu çimler zamanla kuruyarak kötü bir görüntü oluşturuyor. Bir de parka sarı kum döküldü. Yağmur yağınca çamur oluyor hep. Şimdi de bakabilirsiniz, hep çamur. Eşimle aralarında geçen gerginlikten dolayı belediye buralara hiçbir bakım yapmıyor. Kendi imkanlarımızla alıp diktiğimiz çiçekleri dahi otlarla beraber biçiyorlar. Kasıtlı bir ilgisizlik var. Aşağıdaki parka, Belediye Başkanı’ndan izin alarak masa sandalye koyduk. Oradaki insanlara çay servisi yapıyoruz. Ama başkandan izin almamıza rağmen, belediye çalışanları bizim masa sandalyelerimiz bulunmasına rağmen oradaki sulama musluklarını açarak malımıza zarar verdi” dedi.

 

Bu sözler üzerine Belediye Başkan Vekili Semra Demir, konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Kaymakam Bayraktar ise, belediyenin ortada bir kasıt olmadığını kanıtlaması gerektiğini belirtti.

 

Pazar yerine ne olacak?

Toplantıya katılan bir vatandaşın, “Pazar yerinde trafik sıkışıklığı oluyor. Başka bir yere kaldırılmasını talep ediyorum” sözleri salonda tepkilere neden olurken, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydın konuya açıklık getirdi. Pazar yerinin yıkılarak yeniden ve daha modern bir şekilde aynı yerine yapılmasının planlandığını açıklayan Aydın, “Atatürk Mahallesi’nde haftanın yedi günü açık olacak bir pazar yeri kurduk. Şimdiki pazar yerimizde trafik sıkıntısı yaşanmıyor. İnsanlar yanlış araba park ederek trafiğin sıkışmasına neden oluyor. Yeniden yapılandırmayı düşündüğümüz şimdiki pazar yerimizin altı otopark, üstü alışveriş yeri olacak” şeklinde konuştu.

 

İlknur Kara da söz aldı

Çarşı Mahallesi sakinlerinden olan CHP İlçe Başkanı İlknur Kara da, garaj mevkiindeki trafikten yakındı. Bir kadın olarak burada meydana gelen trafikten çok sıkıntı çektiğini belirten Kara, “bir de garajdaki kahvehanelerde oturanların yoldan gelip geçeni izlemeleri de beni çok rahatsız ediyor” dedi. Kara’nın bu itirazını haklı bulan Kaymakam ise, erkek olarak kendisinin bile oradan geçerken rahatsız olduğunu sözlerine ekledi.




Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi

Erkan TaşErkan Taş